Davutoğlu’nun dün açıkladığı ‘Ekonomik Dönüşüm Eylem Planı’nda yer alan “servisler kalkacak” sözüne Babacan’dan yalanlama geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, hükümetin ekonomik dönüşüm eylem planında yer alan, “raylı toplu taşıma sistemlerinin olduğu yerde, okul servislerinin kaldırılacağı”, açıklamasını Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yalanlandı.

Oluşturulan 9 maddelik eylem planında “Enerji verimliliği” kapsamında, “2014-2018 döneminde, şehirlerin raylı toplu taşıma sistemlerinin yer aldığı güzergahlarda, okul ve üniversite servislerinin kaldırılması” planı yer alıyor.

ALİ BABACAN’DAN YALANLAMA: “ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL”

A Haber’e konuşan Ali Babacan, “okul servislerinin kaldırılması ‘asla’ söz konusu değil” dedi.

Babacan sözlerine şöyle devam etti;

“Bir şehirde A noktasından B noktasına milyarlarca yatırım yapmışız. Aynı hattan servis geçiyor. Artık o servise ihtiyaç var mı? Metroyla gitmek mümkün. Aynı alanda servis çalıştıracaksınız. Metronun ulaşamadığı yerler var. O noktalarda servis devam eder. Hele hele öğrencilerin servisleri konusunda taviz vermeyiz. Ama diyelim ki kamu kuruluşu personeli metro hattı üzerinde servis kullanıyorsa, kusura bakmayacak. Bunlar hat hat incelenecek. Kimse mağdur edilmeyecek. Özel sektörlerde C plakası çok da memnun olmadığımız bir uygulama. O ayrı bir konu. Türkiye büyüyor. Öğrencilerin sayısı çoğalıyor. Kamu personel alıyor. Özel sektör çalışanı artıyor. Bütün yeni çalışanların servis ihtiyacı var. Servisçilik büyüyecek. Ne servisçiler ne de okula giden yavrularımız mağdur olacak. Hat, hat mahalle, mahalle analiz edilip bu çalışma yapılacak.”

PEKİ EYLEM PLANI MADDESİNDE NASIL YER ALIYOR?

Ali Babacan’ın ‘kimse mağdur olmayacak, çünkü böyle bir şey asla söz konusu değil‘ dediği ‘servisler’ tartışması, hükümetin yeni eylem planında şu şekilde gösteriliyor;

“Öncelikle mevcut raylı sistem hatları üzerindeki işyerleri, üniversite ve okullarda semt servisi uygulaması kaldırılarak, yolcuların yüksek kapasiteli toplu taşıma sistemlerine yönlendirilmesine yönelik tedbirler alınacaktır. Servis aracı kullanıcılarına toplu taşıma bileti ve/veya kartlarının ücretsiz veya indirimli verilmesi uygulamaları getirilecektir.”

Kaynak – Sözcü

Editör: TE Bilişim