AKŞENER HEPİMİZİ DEMOKRASİ ŞÖLENİNE DAVET EDİYOR… 

 

Büyük bir özlemle beklenen gün geldi, eğer Yargıtay son dakika bir engelleme kararı çıkarmaz ise Türk’ün Ergenekon’dan çıkış günü 15 Mayıs 2016’dır.  

Mayıs ayı Türk siyasi yaşamında çok farklı gelişmelerin yaşandığı bir aydır. Birçok gelişmeler bu ayda olmuştur. Örneğin, 14 Mayıs 1950 tarihinde düzenlenen seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk demokratik seçimi olarak kabul edilir. Yine bu ayda 27 Mayıs Askeri Müdahalesi olmuştur.  

Türk siyasi yaşamının en çok gündemde olan MHP kongresi de yine bu aya denk gelmiştir. Uzun ve meşakkatli bir süreç sonunda toplanacak kongre tam bir demokrasi şöleni havasında geçecek, önce tüzük daha sonra da büyük kongre toplanacaktır. MHP’ye gönül vermiş herkesin o salonda olması, üst kurul delegelerinin yüksek katılımı bu şöleni renklendirecektir. Önce tüzük demokratikleştirilecek ve sonrası milenyum çağına yakışan, tam katılımcı ve herkese açık bir anlayış partiye hakim olacaktır. Bu ifadeler bana değil Sayın Akşener’e aittir. Zaten statükocuların en büyük korkusu da bu,  dar oligarkların mevzilendiği genel merkez, artık tabana açılacak, genç ülkücülerin siyaset yapabileceği bir zemine kavuşacak.  

Milletvekilleri adayları, ön seçimle gelecek, tek muktedirlik ve belirleyicilik yerine teşkilatlar karar verici olacak. Genel Merkezin sınırlı bir vekil kontenjanı olacak. Bu ifadelere kim hayır diyebilir ki, modern demokratik süreçler zaten böyle işlemekte ve başarı kazanmaktadır.  

Sayın Üst Kurul Delegeleri, 

Sayın delege arkadaş, senin omuzlarında büyük bir yük var, ya değişim ile yenilenmeye ya da mevcut yapı ile devam etmeye karar vereceksiniz. Bu ikili tercihi iyi değerlendiriniz.  30 yıl önceye, 30 yıl sonraya bakınız. Parti olarak neredeydik, neredeyiz, nerede olmalıyız. Birçoğumuzun çocuğunun adı, benim çocuklarımın adı gibi Alp, Eren, Alperen, bu çocuklar nasıl büyüyecek, nasıl bir siyasi iklimde yetişecekler, siz biliyor musunuz ki, sadece MHP’ye genel başkan seçmiyorsunuz, aynı zamanda bu çocukların nasıl bir Türkiye’de yaşayacağına karar veriyorsunuz. Gelin kongreye hür iradenizle evet diyorsanız evet deyin. Hayırsa hayır… 

Bir Söz de Sayın Akşener’e 

Bu kongre sürecinde kamuoyu ve ülkücüler sizi daha yakından tanıdı. Kimimiz size abla, kimimiz ana dedik ve biz sizi çok sevdik.  

Belki de uzun bir dönemdir ülkücülerin kimseden görmediği sıcaklığı ve şefkati siz gösterdiniz. Bir ana gibi davrandınız. Sorunlarla ilgilendiniz. Bu yüzden canını cebinde taşıyan bu tabanla bir sıcaklık ve samimiyet kurdunuz. Bu sıcaklık önce MHP’de sonrada tüm ülkede yankı buldu. Zaten siyaset bezirganlarını da rahatsız eden de buydu.  

Genel başkanlık ve sonrası iktidar dönemlerinde de lütfen bu özelliklerini koruyunuz,  biz size gönül verdik, inandık siz de bize iktidar veriniz. 

Dr.Levent Eraslan 

Not: Sadece Salı günleri konuşan mevcut genel başkan, bir partinin kongresini değerlendirirken “ sayın üst kurul delegeleri, kararlarını verirler” dedi. Ya hu onlar değerli de bizimkiler niye hain-bölücü, onlar üst delege karar veriyorlar da bizimkiler bunu istediğinde yemedikleri küfür kalmıyor…

Editör: TE Bilişim