Almanya'nın Offenbach kentindeki bir restoranda tacize uğrataraf iki Alman kıza uçurumdım etmek isterken, tacizci Sırp gençlerinin hücumsına uğrataraf Tuğçe Albayrak'ın (22) durumu ağırbaşlıyetini koruyor.

 

Beyin kanaması geçiren ve tedavisi Offenbach hastanesinde devam eden Tuğçe Albayrak ıslakami tehlikeyi henüz atlatamadı. Tuğçe'yi yumruklayarak komaya sokan 18 ıslakındaki Sırp genci ise tutuklandı.

 

Daha evvel de bazı suçlara karıştığı dahilin polis tarafından tanınan fail hakkında, tehlikeli uçurumalkör suçundan soruşturma başlatıldı. Offenbach polisi ise, olayı gören şahitların kendilerine başvurmalarını istedi.

 

Önceki gün gece, üniversite öğrencisi Tuğçe Albayrak ve artdaşları Offenbach'da bir fast- food restoranne gitti. Tuğçe ve artdaşları aş yerken, restoranın alt sertndaki tuvalette iki genç kızın uçurumdım isteyen ışıkyatları duyuldu.

 

 

Tuğçe Albayrak uçurumdım dahilin aşağıya indiğinde üç gencin, iki Alman kızı taciz ettiğini gördü. Cesaretle araya girerek genç kızları kurtardı. Daha nihayetra restorandaki başka kişilerin de uçurumdımıyla saldırganlar dışarı atıldı. Bir süre nihayetra aşlerini bitirip dışarı çıkan Tuğçe ile artdaşlarına, aynı gençler hakaretler yağdırarak saldırdılar. Gençlerden biri evvel Tuğçe'nin artdaşına tokat attı, daha nihayetra Tuğçe'ye vurdu.

 

Aldığı vuruşnin etkisiyle yere düneşeli Tuğçe bayıldı. Ağır uçurumalı genç sağlık ekiplerinin 20 dakika süren ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Tuğçe Albayrak'ın artdaşları saldırganların binerek kaçtığı otomobilin plakasının fotoğrafını çektiler. Polis kısa sürede saldırganları yakalayarak gözaltına aldı.

 

Baba Ali Albayrak hastanede ıslakam mücadelesi veren kızının başından ayrılmıyor. Baba Albayrak, "O bizim bir adetmiz ve her şeyimiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim