Bass, Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Beraberindeki heyetle Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektiren Bass, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir özel defterini imzalayan Bass, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezdi.

ABD Büyükelçisi Bass, deftere yazdığı mesajda, "Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası, bu yüce ülkenin her köşesinde, toplumun gücünde, ekonomisinin dinamik yapısında, gururlu ve bağımsız halkının kalbinde kendini göstermektedir. Onun öğretileri, tüm insanlar ve barış içinde yaşanabilecek bir dünyayı yaratmak için her gün uğraş veren tüm bireyler için önem taşımaktadır. ABD Büyükelçisi olarak halklarımız arasında daha güçlü anlayış ve saygı bağları kurmaya yönelik çabalarımızı yinelerken, Türk ulusuna ve onların yüce liderine saygılarımı sunmanın onurunu yaşıyorum" ifadelerine yer verdi.

ABD Senatosu, 17 Eylül'de ABD Başkanı Barack Obama'nın Ankara Büyükelçiliği'ne aday gösterdiği Bass'in atamasına onay vermiş, Bass Ankara'ya 18 Ekim'de günü gelmişti. (AA)  

Editör: TE Bilişim