Ankara'da 37 kişinin ölümü 135'in üzerinde kişinin yaralandığı Canlı Bomba Saldırısını gerçekleştiren teröristin Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olduğu ortaya çıktı.   Ankara saldırısını gerçekleştirdiği öne sürülen Seher Çağla Demir'in fotoğrafları ortaya çıktı. 3 yıldır kayıp olan Demir'in dava dosyasına "kırsala gitti" diye not düşülmüş. Ankara'da gerçekleştirilen ve ülkeyi yasa boğan saldırıyla ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştirilen kişinin PKK terör örgütü üyeliğinden yargılanan Balıkesir Üniversitesi (BAUN) öğrencisi S.Ç.D. olduğu öne sürüldü.  

OKULA 2013'TEN BU YANA UĞRAMAMIŞ 2012 yılında Balıkesir Üniversitesi Truzim ve Otelcilik yüksek okuluna ikinci öğretim olarak yüksek bir puan ile 7. yerleştirme puanı ile giren Canlı Bomba Seher Çağla Demir büyük bir değişim geçirmiş. Kars Kağızman nüfusuna kayıtlı olan ve BAÜ kayıt öncesinde Marmara Ereğlisin de ilk ve Orta eğitimini tamamlayan Canlı Bomba Seher, üniversite olarak Balıkesir üniversitesini tercih etmiş. Yüksek bir puan ile üniversiteye yerleşen Seher Çağla Demir yıllar içinde değişim geçirmiş. Sarı saçları ile sıradan bir öğrenci profili çizen Seher ilk yılında ise iyi bir not ortalaması ile 2. sınıfa geçmiş. Bu tarihten Sonra ise Seher'de başlayan değişim onu PKK/PYD 'nin Suriye kamplarına gitmesine sebep olmuş.  

 

AİLESİ KAYIP İLANI VERDİ İDDİASI Ailesinin uzun bir süre haber alamadığı iddiası üzerine aile kayıp başvurusunda bulunduğu söyleniyor. Seher Çağla Demir'in 2013 yılı ortalarında Balıkesir'den ayrılarak üniversiteye bir daha uğramadığını belirten Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir "İsmi geçen şahıs 2012 yılında iyi bir puan ile üniversitemize yerleşmiş. Birinci sınıf ve 2. sınıfta bir dönem okuduktan sonra ortalardan kaybolmuş. Kayıt silmeyi gerektirecek bir durum olmadığı için Balıkesir Üniversitesi öğrencisi gözüküyor." dedi.  

 

 

ÖRGÜT DAVASINDA FİRARİ SANIKTI ilk yıl ve sonraki yıl notları yüksek seyreden Canlı Bomba'nın Sonra ise tanıştığı kişi yada kişilerce Örgüte katılmış olduğundan şüpheneliniyor. 2013 yılından sonra okula uğramayan Canlı Bomba terörist Seher Çağla Demir'in PKK/PYD Örgütünün Suriye kamplarına katılarak buralarda eğitim aldığı Emniyetçe belirlendi. Balıkesir'de görülen bir davada firari sanık olarak yargılanan Canlı Bomba'nın davaya katılmadığı ve aranmasının sürdüğü bildirildi. Davanın ise Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olan S.Ç.D 4 kadın arkadaşı ile birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası suçundan yargılanıyor. Davanın son duruşması Aralık 2015′de yapılmış ve dava karar için ertelenmişti.

 

CANLI BOMBANIN AİLESİ GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurfa'da, Ankara'daki terör saldırısında kullanılan bombalı araçla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara'daki patlamada kullanılan aracın, Şanlıurfa'da galeriden satın alındığı bilgisine ulaştı.Bunun üzerine Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerine düzenlenen operasyonda M.A.D, N.B, İ.D. ve A.D. gözaltına alındı. İlerleyen dakikalarda ise 2 kişinin daha gözaltına alındığı haberi geldi.İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Ankara'ya götürülecek.Öte yandan kimliği tespit edilen canlı bombanın ailesinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim