Saldırının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Dairesi bünyesinde yapılan araştırmalar sonuç verdi. Yapılan görüntü ve DNA araştırmalarda Ankara'yı kana bulayan canlı bombalardan birinin Suruç'ta 20 Temmuz'da 33 gencin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) militanı Adıyaman nüfusuna kayıtlı Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün kardeşi Yunus Emre Alagöz olduğu tespit edildi.

IŞİD ile bağlantılı olduğu belirlenen  iki canlı bombanın uzun süredir Suriye'de olduğu ve saldırıdan birkaç gün önce sınırdan Türkiye'ye giriş yaptığı da ulaşılan bilgiler arasında. Kaynaklar saldırganların dikkat çekmemek için de Ankara'ya eyleme katılan vatandaşların arasında geldiğini belirtiyor.

HÜRRİYET: İKİNCİ BOMBACI DA O LİSTEDEN

Güvenlik güçleri saldırı sonrası bölgede bulunan MOBESE kameralarından ikinci bombacının kimlik bilgilerine de ulaştı. HÜRRİYET'ten Arda Akın'ın haberine göre, DNA testleri de uyuşan Ömer Deniz Dündar'ın, Yunus Emre Alagöz'le Gaziantep'ten Ford Focus ve Citroen marka iki ayrı araçla Ankara'ya geldikleri belirlendi. Saldırı öncesi, Y.Ş. ile birlikte bölgede keşif yaptıkları tespit edilen canlı bombaların, Suriye'den Türkiye'ye geçiş yaptıkları ihtimali üzerinde duruluyor.

Editör: TE Bilişim