Ak Parti Genel Merkezi, Adalet Bakanlığı, ABD'nin Ankara Büyükelçiği ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik eylemler gerçekleştiren DHKP-C benzer bir eylem içerisinde olduğu tespit edildi. 

Milliyet'in haberine göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'ne bağlı ekiplerin bir süre önce, organize bir suç örgütüne yönelik mahkeme kararıyla gerçekleştirdiği telefon dinlemelerinde, güvenlik birimlerini kırmızı alarma geçiren bir konuşma tespit edildi.

Teknik takip gerçekleştirilen suç örgütünün iki üyesi arasında yapılan telefon konuşmasında önemli iddialar yer aldı. Konuşmada, bir örgüt üyesinin diğer örgüt üyesine, "27 plakalı beyaz renkli minibüste bulunan 4 DHKP-C'li Sivas'a 50 kilometre kala bir benzin istasyonunda durdu. Bu kişiler örgütün eylem timi ve tepeden tırnağa silahlı. Bu kişiler burada içinde patlayıcı malzeme yüklü olan 44 plakalı bir aracı bekliyor. İki araç daha sonra Ankara'ya gelerek eylem yapacak. Hedef Başbakan ve Başbakanlık" dediği kayıtlara geçti. Örgüt üyesi ayrıca, araçta bulunan 4 kişinin isimlerini de konuşma sırasında diğer örgüt üyesine söyledi.

Konuşmada geçen bilgiler, zaman kaybedilmeden terör ve istihbarat birimleriyle paylaşıldı ve operasyon için düğmeye basıldı. Düzenlenen operasyonlarda, konuşmalarda adı geçen kişi ve araçlar, yine konuşmalarda belirtilen noktalarda ele geçirildi. Ancak, ele geçirilen kişi ve araçlara yönelik yapılan aramalarda, herhangi bir eyleme yönelik hazırlık ya da girişim tespit edilemedi.

 

Editör: TE Bilişim