ANKARA patlamasında ölenlerin isimleri belli oldu mu, sorusunun cevabı yavaş yavaş belli oluyor. Ankara'yı 3. kez kana bulayan terör saldırısı sonrası Ankara'da ölenlerin isimleri belli olmaya başladı. İlk kahreden ölüm haberi üniversite öğrencisi Ozancan Akkuş'tan geldi. ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş patlaması sonrası hayatını kaybetti.

ANKARA PATLAMASINDA ÖLENLERİN İSİMLERİ

ANKARA patlaması ölenlerin isimleri belli oluyor. Ankara patlamasında 34 kişi hayatını kaybetti. 19'u ağır toplam 125 kişi de yaralı.

Akkuş, 10 Ekim 2015 günü ‘Barış Mitingi’ öncesinde Ankara Garı önünde toplananlara yönelik olarak yapılan terör saldırısında yakın arkadaşını kaybetmişti.

Ankara patlaması görgü tanığı şok detayı anlattı!

10 Ekim’de Ankara’da hayatını kaybeden Ali Deniz için, o saldırının olduğu gün sosyal medyada“Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek. O temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak” mesajını paylaşan Ozancan Akkuş, dünkü saldırıda can verdi.

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünü protesto ederken objektiflere takılan Ali Deniz Uzatmaz, 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitirmişti. Uzatmaz’ın, Korkmaz’ı anma töreninde Ali İsmail’in resminin bulunduğu pankartın önündeki fotoğrafını, paylaşan arkadaşı Ozancan Akkuş da dün Kızılay’daki saldırıda yaşamını yitirenler arasında yer aldı. Bu acı tesadüfe olayın ardından Twitter’da “Ölüm zinciri” mesajıyla dikkat çekildi.

ANKARA PATLAMASI ÖLÜ VE YARALI SAYISI AÇIKLANDI

Ankara'yı sarsan saldırıdaki ölü ve yaralı sayısını valilik açıkladı. Ankara patlamasında 34 kişi yaşamını yitirdi 125 kişi de yaralandı. En büyük can kaybı otobüs duraklarının olduğu yerde oldu. Sağlık Bakanının verdiği bilgiye göre yaralılardan 19'unun durumu ağır.

ÖLENLERİN İSİMLERİNİ ADLİ TIP AÇIKLAYACAK

Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri, kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Keçiören Belediyesinin çadır kurduğu Adli Tıp Kurumu bahçesinde Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekipleri de yakınlarını bulmak için gelen vatandaşlara yardımcı olabilmek için hazır bekliyor.

HASTANELERDE OLAN YARALILARIN İSİMLERİ

Ankara patlamasında ölenlerin isimleri henüz açıklanmazken yaralıların adları bulundukları hastanelerin kapılarına asıldı. İşte hastanelerdeki yaralıların kimlikleri;

 

Editör: TE Bilişim