Genelkurmay Başkanlığı, ''Dur'' ihtarına uymayan kaçakçıların devriye timinin üzerine sürdükleri araca ateş edildiğini, sürücünün kontrolü kaybetmesiyle hendeğe düşen araçta, hafif yaralı bir Türk vatandaşı ile Suriye uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kilis Gülbaba'daki 1’inci Hudut Alay Komutanlığı Mehmet Yaylacı Hudut Karakol sorumluluk sahasında görevli askerler, bir aracın Suriye'den Türkiye'ye doğru yaklaştığı tespit etti.

Mehmet Yaylacı Hudut Karakol Devriye Timi, bu kişilere ''Dur'' ikazında bulundu, şahısların ikaza uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldı. Ancak sürücü uyarı ateşine uymayarak, aracı Devriye Timinin üzerine sürdü. Bunun üzerine, aracın sağına ve soluna, ardından da tekerleklerine ateş edildi.

Araç, sürücünün hakimiyeti kaybetmesi sonucu hendeğe düştü. Araçta bulunan bir Türk vatandaşı ile Suriye uyruklu bir kişi gözaltına alındı. Türk vatandaşının kalça bölgesinden mermi sıyrığı ile hafif şekilde yaralandığı tespit edildi.

Araçta bin 140 litre zeytinyağı ele geçirildi.

Editör: TE Bilişim