TSK'nın devrim gibi kararı askerleri çok sevindirecek! TSK İç Hizmet'te 'İzinler' ile ilgili yapılan düzenlemeye göre, erbaş ve erler, birliklerinin bulunduğu sınırlar içerisinde ikamet ettiklerini yazılı olarak bildirdikleri yakınlarının yanına her gün mesai bitimi yatılı gidebilecek.

GECE YATISI İZNİ

Star Gazetesi'nin haberine göre, yönetmeliğin 'izinler' ile ilgili maddesinde yapılan düzenlemeye göre, noksan hizmetlerini tamamlamakta olan erbaş ve erlere, noksan hizmetin tamamlatıldığı birlik/kurumun bulunduğu il/ilçe mülki sınırları içinde ikamet ettiklerini yazılı olarak bildirdikleri kanuni yakınları yanına, ilgili fıkradaki gün sınırlamasına bağlı kalınmaksızın noksan hizmet sürelerinin her günü için ulaşım imkanlarını dikkate alınarak, noksan hizmetin tamamlatıldığı birlik/kurum amirliği tarafından mesai bitiminden ertesi günün mesai başlangıcına kadar gece yatısı izni verilebilecek.



ASKERLER ÖNCEDEN NASIL EVCİ İZNİ ALABİLİYORLARDI?

TSK'nın Evci izin yönetmenliği mevzuatına göre, bu uygulamadan evvel askerler şu şekilde evciz izni alabiliyorlardı:

Erbaş ve erlere anne, baba, eş, evli ağabey ve evli ablalarının gelmeleri halinde cuma akşamından pazar akşam yoklamasına kadar dışarıda izin hakkı verilir ve askerlikten sayılır. Evci izni acemilik boyunca kullanılamaz. Yemin töreninden sonra askerler kullanmaya başlayabilir ve ayda 2 kez kullanılır. Aileden abin veya ablan boşanmışda olsalar evci iznine çıkarabilirler. Evli veya boşanmış olması abi veya ablanızın sorumluluk alabildiğini gösterir.

Evci izni Cuma akşam 17:00 'de başlar birliğinizden çıkarsınız ve Pazar akşam 17:00' de teslim olmalısınız. Evci kağıdından belirlenen garnizon dışından kalmak yasaktır.

Evci izni özellikle yemin töreninden sonra kullanmanızı kesinlikle tavsie ederim arkadaşlar 2 gün dışarıda geçirerek asker psikolojisinden biraz uzaklaşmış olmak iyi gelebilir.

Kurallar

- Acemiliğin bitişi ile evci izni kullanmaya başlayabilirsiniz.

- Evci izni bir ayda 2 kere kullanım hakkı vardır.

- Evci izin süresi Cuma akşam 17:00'den Pazar akşam 17:00 saatine kadardır.

- Not: Evci izni her askerin hakkıdır ama bölgelere göre bazı birliklerde kritik bölge iseevci izin hakkı kullandırtmama hakkı bulunabilmektedir.

 

Editör: TE Bilişim