İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 3 ayrı terörist tarafından terör saldırısı gerçekleştirildi. Olaydan yaklaşık 2 saat sonra bir basın açıklaması yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin ilk belirlemelere göre 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 civarında yaralının olduğunu açıkladı.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan gelen son dakika haberlkerine göre dış hatlar terminalinde akşam saat 22.00 sıralarında  kontrol noktalarında eş zamanlı olarak gerçekleşti.

İddia göre şüpheli bir kişi polis tarafından fark edildi ve ardından silahlı çatışma yaşandı. Canlı bomba olduğu belirtilen kişinin, bu sırada kendini patlattığı belirtildi. Polis ekiplerinin dikkati sayesinde olası bir facianın da engellendiği kaydedildi. Patlamada yaralananlar arasında havalimanında görevli polislerin olduğu ifade edildi.

İŞTE TERÖRİSTİN SİLAHI

Havalimanı'ndaki saldırıda görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, 3 terörist x-ray'dan geçmeye çalışırken cihazın ötmesi üzerine, yanlarında getirdikleri kaleşnikof silahla etrafı taramaya başladılar. Daha sonrasında teröristlerin kendisini patlattığı bildirildi.

İşte ilk saldırıda kullanılan teröristin o silahı:

5772dc2bc03c0e565cbf2446.jpg

 

 

Editör: TE Bilişim