Geçtiğimiz yıl Hollanda'ya yerleşen Ülkücü Hareketin tanınmış yazarlarından Emre ÇAKIR, ''Genç Ülkücüler Cemiyeti'' oluşumunu kurduklarını açıkladı.

ÇAKIR ''İstanbul ve Ankara'da yaptığımız görüşmeler nihayetinde teşkilatlarımızdan ayrılarak farklı siyasi fraksiyonlara giden gençleri kazanmak, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakıflarımızdan ayrılma eğilimi gösterenlere engel olmak babında bu oluşumu başlattık.

Hareketimizin Siyasal anlamda mevcut MHP Yönetimini tasvip etmediğini söyleyebilirim ancak kesinlikle başka hiçbir siyasi partiye- hiçbir ülkücü kendisini kullandırmaz, hiçbir siyasi partiye kendi partisinden ayrılarak geçemez. Biz bu anlamda sorumluluk alıyor ve MHP içerisinde kalıp mücadele etmenin daha doğru olacağını kamuoyuna deklare ediyoruz.'' dedi.

 

ÇAKIR 1 Kasım seçimlerinde MHP'yi destekleyeceklerini söylerken, ''Genç Ülkücüler Cemiyeti'' olarak Geleneklere bağlı ama yeni dünya düzeninde Türk Milliyetçiliği fikrini daha anlaşılır kılacak bir güncellemeyi vaad ettiklerini açıkladı. ÇAKIR ''Ülkücü Hareket ve Türk Milliyetçiliği kavramını bilinçli olarak sulandırdılar. Hareketin fikri yapısına katkı sunmuş insanları birbirine düşman gibi gösterip ; teşkilatlar içerisinde ayrı grupların oluşmasını sağladılar. Biz bu amaca hizmet edenlerin kimler olduklarını biliyoruz.

Hareketimize fikri anlamda katkı sunmayıp, tamamen siyasal şovanist duygularla menfaatlere ulaşmanın hevesiyle hareket edenleride gördük, görmekteyiz. İdealist ve gerçek anlamda hareketin fikri yapısını kabullenmiş, inanmış nice insanı teşkilatlara küstürenlerin yol açtığı yıkıcı süreci engelleyecek- tüm teşkilatlarımızın yeniden ayağa kalkmasını sağlamak için vargücümüzle çalışacağız.

Artık gençler konuşacaklar, yazacaklar. Söylenmesi gereken ne varsa söyleyecekler. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakıflarına bağlı olan gençlerimiz MHP'de vekil olmak için servet harcayanların koruma görevlileri olmadığını idrak edip- fikri yönden bir dirilişin sebepleri olarak tarihe geçeceklerdir.

Biz bu bağlamda her gence, Ocak Başkanına, İl-İlçe Parti yöneticilerine kapılarımızı sonuna kadar açtık, açıyoruz, açacağız. Sadece Türkiye'de değil Avrupanın her ülkesinde temsilcilerimiz olacak- hiyerarşik bir anlayışla değil ; Ülküdaşlık Hukukunu baz alarak hareket edeceğiz.'' dedi.

Yeniden Ülkücü Şahlanış'' isimli kitabının çok yakında çıkacağını söyleyen Emre ÇAKIR, ''Hakkımda her türlü iftira metinlerini yazdılar. İnternet üzerinden gördükleri tehdit üzerine olmadık yalanlara başvurdular. Şahsımı, ailemi dahi hedef aldılar. Kısacası rahmetli Başbuğum Alparslan TÜRKEŞ'in söylediğine uydum- İftiralara talip oldum. Daha açık ifade gerekirse 'Kellemizi ortaya koyuyoruz.''Genç Ülküdaşlarımızla birlikte şanlı bir direnişin bayraktarları olacağız ALLAHIN izniyle dedi.

Siyasal eleştirileri 'Teşkilat' adabına uygun yapacaklarını söyleyen Emre ÇAKIR özellikle İstanbul'daki Ülkü Ocaklarına büyük görev ve sorumluluklar düşeceğini söyledi. ''Genç Ülkücüler Cemiyeti'' önümüzdeki günlerde hangi isimlerden oluştuğunu, temsilciliklerini , amaçlarını kamuoyuyla paylaşacak.

 

https://www.facebook.com/genculkuculercemiyeti?notif_t=page_invite_accepted

Editör: TE Bilişim