1 Emperyal bir proje olan  “çözüm süreci”  gereğince ve terörist başının baskılarıyla Meclisten geçirilen  “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” , Anayasamıza aykırıdır; çünkü TBMM’nin, egemenliğimizi ve bütünlüğümüzü parçalayacağı belli olan yasalar yapmaya yetkisi yoktur. Devletimizin kuruluş esaslarına ve Anayasamızın belirlediği millî - üniter devlet yapısına aykırı olan bu yasa kabul edilemez, uygulanamaz.

2 Vatanımızı ve Milletimizi bölmek amacıyla bebek, kadın, asker, polis ve öğretmen dâhil 40 bin kişinin katili olan terörist başı muhatap alınamaz, müzakereci ve yasalara aykırı statü sahibi yapılamaz.

3 Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, etnik ve mezhep gruplarına göre ayrıştırılıp parçalanamaz; 1000 yıllık egemenliğimiz paylaşılamaz; Vatan toprakları üzerinde, herhangi bir kimliğe dayalı “Özerk Bölge” gibi ayrı bir yönetim kurulamaz.

4 Ülkemize, her topluluktan milyonlarca akraba olan olmayan kişiler sığınmacı yapılırken, bu imkânın sadece Türk Milletinin birer parçası olan Türkmenlerden ve Doğu Türkistan Türklerinden esirgenmesi kabul edilemez; bu ayrımcı tutum insanî, ahlâkî, hukukî ve tarihî sorumluluğumuzla bağdaştırılamaz.

5 Hukuk devleti, kişi ve parti devletine dönüştürülemez; yargıya güven sarsılarak “kendi gücüyle hak arama” (ihkak-ı hak) yolu açılamaz; “iktidar hukukun üstündedir” dönemi başlatılamaz; Türkiye’miz hukuk kargaşasına sürüklenemez.

Türk aydınlarından ulusa önemli çağrı
Milliyetçi camianın önde gelen aydın isimleri,  kamuoyuna önemli uyarılarda bulundu.
Türk milletine üçüncü çağrının yapıldığı Güvenpark’ta, Prof. Dr. Ercilasun’un yanı sıra, Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan, Profesör Mustafa Kafalı, emekli Öğretim görevlisi Sevgi Kafalı, Profesör İskender Öksüz, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Ümit Özdağ, Emekli Büyükelçi Müfit Özdeş, eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Ahmet Zeki Bulunç-KKTC. E. Ankara Büyükelçisi, Erdal Sarızeybek-Emekli Albay, M. Hanefi Bostan-Yrd. Doç. Dr. Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı, M. Nuri Yıldırım-Emekli Büyükelçi, Nejat Eslen-Emekli Tuğgeneral, Nuh Mete Yüksel-Emekli DGM Savcısı, Şükrü Sina Gürel-Eski Dışişleri Bakanı, Yeniçağ Gazetesi Yazarları Arslan Tekin ve Arslan Bulut da yer aldı. Sosyal medya grupları ve aydınlardan 457 kişinin imza koyduğu bildiriyi okuyan Ahmet Bican Ercilasun, “Çözüm süreci gereğince ve terörist başının baskılarıyla Meclis’ten geçirilen ’Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun’Anayasamıza aykırıdır. TBMM’nin egemenliğimizi ve bütünlüğümüzü parçalayacağı belli olan yasalar yapmaya yetkisi yoktur” dedi.

3. bildiri okundu

26 Mart 2013’te “Türk Milleti adı Anayasamızdan çıkarılamaz” diyerek ilki 11 Mart 2014’te “Kıbrıs, Girit Olmasın”, ikincisi  “Türk Milletine Çağrı”, üçüncüsü “Türk Milletine Çağrı” adıyla Güvenpark’ta okundu.  Tertip Komitesi’nin Türk Milleti’ne yaptığı çağrı şöyle: Çözüm süreci gereğince ve terörist başının baskılarıyla Meclis’ten geçirilen “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” Anayasamıza aykırıdır. Vatanımızın ve milletimizi bölmek amacıyla bebek, kadın, asker, polis ve öğretmen dahil 40 bin kişinin katili olan terörist başı muhatap alınamaz, müzakereci ve yasalara aykırı statü sahibi yapılamaz. Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, etnik ve mezhep gruplarına göre ayrıştırılıp parçalanamaz; bin yıllık egemenliğimiz paylaşılamaz. (Yeniçağ)

Editör: TE Bilişim