Erdoğan’ın ABD ziyaretleri esnasında Ganire Ataşova isimli Azeri muhabir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Azerbaycan-Ermenistan çatışması” hakkında bir soru sormuş ve sorusunu tamamlayamadan gözyaşlarına hakim olamamıştı. Erdoğan tarafından da “ben de duygulandım” diye desteklenen Ataşova ‘neden ağladığını’ anlattı.

Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin açılış töreninde  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağlayarak Azerbaycan’daki şehit askerlerle ilgili soru soran ve Türkiye’nin gündemine oturan Azerbaycanlı muhabir Ganire Ataşova “neden ağladığını” anlattı. “Şüphesiz bir gazeteci olarak hislerimi ben bildirmemeliyim ama göz önünde bulundurun ki ben de bir anneyim, kadınım, benim de iki evladım var. Şehit düşen askerler benim de evlatlarımdı ve duygulandım” diyen Ataşova ‘o anları’ anlattı.

Ermenilerin Azerbaycanlıların yaşadığı yerlere saldırdıkları haberlerini büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirten Ataşova, Cumhurbaşkanı Erdoğan camiye geldiği sırada kendisiyle röportaj fırsatı kolladıkları anda 12 şehit haberinin kendisine ulaştığını anlattı. Yaklaşık 5 aydır vatanından uzakta olduğunu belirten Ataşova, ülkesi için zor olan bir günün gurbetteki yurttaşları için de zor olacağını dile getirerek, “Bugün de o şehitler haberini alırken ve bununla ilgili soru sorarken duygulandım. Şüphesiz bir gazeteci olarak  hislerimi ben bildirmemeliyim ama göz önünde bulundurun ki ben de bir anneyim, kadınım, benim de iki evladım var. Şehit düşen askerler benim de evlatlarımdı ve duygulandım. Vatanımın zor gününde o 12 şehidin anasının yerinde, şehitlerin bacılarının yerinde kendimi hissettim” diye konuştu.

ERDOĞAN’IN YORUMUNA DA YANIT VERDİ

Erdoğan kendisine soru sorarken gözyaşlarını tutamayan Azeri muhabir ile ilgili “Orada Azeri bir gazetecinin yanıma yaklaşarak dün Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışmalar neticesinde ölen 12 Azeri kardeşimizle ilgili, ‘Siz ne diyorsunuz’ diye bana sordu ve cevabını verirken gözlerinden akan yaşları gördüğümde hakikaten orada duygulanmamak mümkün değildi. O da gazeteci, bizdekiler de gazeteci…” demişti.
Enrdoğan bu sözlerini de değerlendiren Ataşova  “Vatan her şeyden üstündür, vatana hıyanet etmek olmaz. Ne olursa olsun vatan senin canındır, kanındır. Çünkü vatanımız olmasa ne yaparız? ABD gibi büyük devletlerde vatanına göre insanlara hürmet ediyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim