Bahçeli, devleti koruyacağım diye devleti kullanarak halka zulmeden tek parti dönemine sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, Bahçeli'yi Hakkari, Van, Bitlis ve Bingöl’e de davet etti.

Devlet Bahçeli’nin "Devlet el öpmez” sözlerine de “Devlet el öptürmez” sözleriyle tepki gösteren  Davutoğlu,  “Bütün devlet erkanına başbakan olarak, talimat olarak söylüyorum. Hiç kimse vatandaşa el öptürmeyecek" dedi. Partisinin Erzurum kongresinde konuşan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Geçen sene Mayıs ayında Gezi provokasyonu, tam Türkiye gücünün zirvesindeyken, IMF’ye borcumuzu ödemişken birden İstanbul ve Ankara sokaklarını tam bir vandallıkla işgal etmeye kalktılar. Bunu yapanlar ağaç sevdasıyla yaptıklarını iddia ettiler. Her bir ağaç için çınar için emekler veririz. Ak Parti kadroları bu provokasyonlar karşısında dimdik durdu ve bu komployu bozdu.

Sonra 17-25 Aralık komploları yapıldı. İstendi ki 30 Mart seçimlerinde Türkiye bir türbülansa girsin. Bu sefer çatı aday kavramıyla partimizde tüm partiler birleşti cumhurbaşkanlığı seçimlerinde. Bu millet çatıya bakmaz temele bakar. Anlayamadıkları bu.
 
Bahçeli’nin Tunceli ziyareti

Tunceli’ye yaptığım ziyaret sonrasında Bahçeli bizi ihanetle suçladı. ‘Gidin’ dedik, gitti. Sözümüzü dinledi ve oraya gitti. Sözümüzü dinledikleri için teşekkür ederim. Bir tek Tuncelili ile kucaklaştı mı? 'Esnafı ziyaret edeceğim, Cem evine gideceğim' dedi. Gitti mi? Biz Türkiye’nin her yerinde varız ve AK Parti bayrağını Al Bayrak ile dalgalandırdık. Biz de Tunceli’yi gittik. Biz de halkımızla kucaklaştık. 'Hak, Muhammet, Ali' diyerek Cem evi’ne gittik… Devam edin, Hakkari’de de, Van’da da, Bitlis’te de, Bingöl’de de bekliyoruz sizi. Sayın Bahçeli’ye buralara gittiğimde “gel” diyeceğim. Aslında bu meselenin bu kadar üstüne gitmezdim ama kimse AK Parti kadrolarına ihanet isnat edemez.

Türkiye’nin her yerine gideceğim, bu soruyu soracağım. Ankara’da oturarak gece gündüz bu dava için çalışan AK Parti kadrolarına kimse ihanet isnat edemez. Bahçeli, "Devlet el öpmez" diyor. Biz de diyoruz ki devlet el öptürmez, millete diz çöktürmez. Madem el öpmek polemik oldu. Devlet Bey devlet derken herhalde kendisini kastediyor.

Editör: TE Bilişim