Aralarında Antalya Barosu eski başkanlarından Cengizhan Gököz, Aslıhan Bozkurt, Hayri Tolga Motorcu, Necati Ayhan, Mehmet Kerim Tacettin gibi önemli simaların yer aldığı Türkçe Birlik Gönüllüleri'nin 16 Kasım tarihinde MHP genel merkezi ile Devlet Bahçeli de dahil olmak üzere 40 milletvekiline gönderdiği mektupta şu sözler yer alıyor:

"ÜLKEMİZ KURTULUŞ SAVAŞINDAN BERİ BUGÜNKÜ KADAR TEHLİKELİ BİR DURUM YAŞAMAMIŞTIR"

“Değerli milletvekilleri. Ülkemiz, Kurtuluş Savaşı'ndan beri bugünkü kadar tehlikeli bir durum yaşamamıştır.

Bugün, ülkemizin birliği, bütünlüğü tartışmaya açılmıştır. Bölücü Şeyh Sait, kahraman ilan edilmiştir. Kumpaslarla, FETÖ darbeleriyle, Türk Ordusu adeta dağıtılmıştır. Adalet felç olmuştur. Eğitim yazboz tahtasına dönmüştür. Ülkemiz; meczupların, cemaatlerin, ilim yapanları kafirlikle suçlayan ilkel yaratıkların kuşatması altına girmiştir.

Farabi ve İbn-i Sina'ya kafir diyenlere, Osmanlı'yı Atatürk yıktı diyebilecek kadar gaflet içinde olanlara zemin hazırlayan bir anlayışla karşı karşıya kalınmıştır.

Güven endeksi, dünya sıralamasında en alt sıraya düşmüştür. Bütün bu olumsuzlukların sürdüğü bu süreçte, iktidar partisi tarafından anayasaya aykırı olarak sürekli tekrarlanan 'fiili başkanlık var'söylemlerine karşılık, başkanlık konusunun meclise getirilmesi düşüncesi dile getirilmeye başlanmıştır."

BAHÇELİ'YE HATIRLATMA

Başkanlık konusunun TBMM'ye getirilmesini öneren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 9 Mayıs 2012 tarihli basın açıklamasında 'Hâlihazırda başkanlık sistemi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi'nin yaklaşımları net olup, Türkiye'nin bugünkü siyasi ve sosyal ortamı içinde hayata geçirilmesi asla uygun değildir.

Bilinmelidir ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemine istekli olması Türkiye Cumhuriyeti'nin feshedilmesine ve milletimizin ayrıştırılmasına dönük sinsice döşenmiş tuzaklarla doludur.

Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi başkanlık sistemine karşı duracak, karşı gelecek ve karşı çıkacaktır' dediğine dikkat çekilen mektupta, “Sayın Devlet Bahçeli'nin daha önce yaptığı açıklamalardan da anladığımız, MHP, cumhuriyetimizi feshe, milletimizi ayrıştırmaya götürecek olan başkanlık sistemine karşıdır ve her zaman karşı olacaktır.

Bu sebeple, başkanlık ile ilgili teklifin meclise getirilmesi halinde, başta MHP milletvekilleri olmak üzere, hangi partiden olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasını isteyen, ülkesini ve milletini seven, üniter devlet yapısını savunan bütün milletvekillerinin başkanlık sistemine hayır oyu vereceklerine dair inancımız sonsuzdur" ifadelerine yer verildi. 

BAŞKANLIK GELMEZSE ÜLKE BÖLÜNÜR İDDİALARI YALANDIR

Mektubu gönderen Türkçe Birlik Gönüllüleri'nden Cengizhan Gököz, “Başkanlık adı altında ülke hukukun denetleyemediği bir sisteme götürülmek isteniyor. 'Başkanlık gelmezse ülke bölünür' iddiaları da doğru değildir. Aksine başkanlık sistemi bölünmeyi getirir. Nitekim sayın Devlet Bahçeli de 2012 yılındaki açıklamasında bunu açıkça dile getirmiştir" dedi.

Editör: TE Bilişim