Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 86 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 28'i yoğun bakımda 186 kişinin de yaralandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Altınok ise 'İstifayı düşünüyor musunuz?' sorusuna, şöyle cevap verdi: "Güvenlik konusunda zaafiyet bulunmamaktadır."

Oysaki, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin,saldırıyı değerlendiriken, "Ankara'da bir yürüyüş yapılırken çevrede de çok ciddi aramaların yapılması, bu tür eylemlerin meydana gelmemesiyle ilgili tedbirlerin alınması icab ederdi." yorumunda bulunmuştu.

TÜRK MİLLETİNE YAPILMIŞ BİR SALDIRI

Ankara'da tren garının bulunduğu alanda menfur bir terör eylemi meydana geldiğini kaydeden İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Bu eylem milletimize ve Türk demokrasisine karşı yapılmış bir saldırıdır. Lanetliyoruz." dedi. Bugünkü miting için Ankara Valiliği'ne başvuru yapıldığını ve bunun uygun görüldüğünü kaydeden Altınok, "Miting saatinde Sıhhiye'ye geçmek için toplama meydana gelmiştir. Güvenlik görevlileri önlemlerini almıştı. Gerekli arama işlemleri yapılacaktı. Acımız büyük. Saldırının gerekçelerini nasıl yapıldığını araştırıyoruz. Zaman içerisinde bilgiler netleştikçe paylaşacağız." diye konuştu.

SAĞLIK BAKANI: 186 YARALIDAN 28'İ YOĞUN BAKIMDA

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğluise terör saldırısını 'haince ve profesyonelce terör eylemi' olduğunu kaydederek saat 10.11'de olay yerinde 21 ambulansın ekipleriyle birlikte vakalara ulaştığını söyledi. İlk andan itibaren müdahalenin olduğunu ifade eden Bakan, olayın büyüklüğü ve kayıpların çokluğundan dolayı yaralıların hızla hastanelere ulaşmasında belki bazı aksamaların yaşanmış olabileceğini kaydetti. Olaydan yaklaşık 15 dakika sonra olay yerinde 56 ambulansın olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Ayakta gelenler dışında şuanda hastanelerimizde 186 hastamız tedavi oluyor. Bunlarda 28'i yoğun bakımlarda. 18'i ameliyathanede tedavi ortamında." dedi.

62'Sİ OLAY YERİNDE TOPLAM 86 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Olay yerinde 62 kişinin hayatını kaybettiğini, ağır yaralı gelip de hayatını kaybedenlerin sayısının ise 24 olduğunu söyledi. Kayıpların artmasından korktuklarını söyleyen Sağlık Bakanı, İstanbul'dan da uzman doktorların getirildiğini belirtti. 5 bin ünitenin üzerinde kanın hastanelerde hazır olduğunu ilave olarak 3 bin ünitenin de hazırlandığını söyleyen Müezzinoğlu, kan sıkıntısı konusunda vatandaşların paniğe kapılmamalarını istedi.

'DÖRT BAŞSAVCI 16 SAVCI TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR'

Adalet Bakanı Kenan İpekde "Milletimiz başı sağ olsun" diyerek başladığı konuşmasında "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız olaydan hemen sonra çalışmaya başladı. Dört Cumhuriyet Başsavcımız, 16 Cumhuriyet Savcımız olayla ilgili gerek olay yerinde, gerek Adli Tıp'ta çok titiz bir çalışma yürütüyorlar." diye konuştu. Cenazelerin otopsilerin yapılmasından sonra en kısa zaman ailelere teslim edileceğini kaydeden İpek, "Şundan herkes emin olsun; Başsavcılığımızın gerek emniyet birimleri ile gerek istihbarat birimleri ile çok titiz çalışması devam ediyor. İnşallah olayın arkasında olanlar, arka planı aydınlatılmış olacak." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI, 'İSTİFA EDECEK MİSİNİZ' SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Açıklamaların ardından toplantıda soru-cevap bölümüne geçildi. Güvenlik zafiyetinin olup olmadığını bu çerçevede istifa etmeyi düşünüp düşünülmediğinin sorulması üzerine İçişleri Bakanı Altınok, "Güvenlik açığı ile alakalı hiçbir şey söz konusu değildir. Miting Sıhhiye Meydanı'ndadır. Miting alanın etrafı bariyerlenmiştir. Miting alanın girişlerinde arama yapılacaktır. Miting alanın dışında herhangi bir alanda insanların farklı illerden gelip oradan miting alanına yürüme anında meydana gelmiştir. Biz ona rağmen Ankara Valiliğimiz, Ankara Emniyetimiz mekan ve zemin aramalarını yapmıştır. Orada da görevlilerimiz vardır. O manada herhangi bir güvenlik zafiyeti, miting ile alakalı güvenlik zafiyetinin olduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

'ELİMİZDE BİLGİLER VAR AMA SİZLERLE PAYLAŞAMAM'

Terör saldırısının canlı bomba olup olmadığının ve örgüt isminin sorulması üzerine Altınok, "Sorduğunuz sorulara şu aşamada bir takım gelişmeler ve bilgiler bizde olmasına rağmen sizlere verebilecek durumda değilim. Netleştiği takdirde, gerek diğer ilgililer bu sorulara rahatlıkla cevap verebiliriz. Ama şuanda çalışmalarımıza da mani olmaması için diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmayı çok doğru bulmuyorum." dedi.

Başka bir soru üzerine ise iki patlamanın da saat 10.04'de meydana geldiğini söyleyen Altınok, vefat eden bir polisin olmadığını dokuz polisin ise yaralandığını belirtti.

Editör: TE Bilişim