Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bir banka şubesine soygun yapmak için giren üzerinde çarşaf bulunan kişi, elindeki tabancayla tehditler yağdırarak, çalışanları rehin aldı. Silahlı soyguncu, yaklaşık 5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, özel harekat timleri tarafından vurularak öldürülürken, içerideki rehineler sağ olarak kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre; üzerinde çarşaf bulunan kişi, saat 17.00 sıralarında Halk Bankası Gölcük Şubesi'ne girdikten sonra tabancasını çekti. Bunun üzerine bankada büyük panik yaşandı. Banka çalışanlarını bir odaya kilitleyen soygun cudan haberdar olan polis ekipleri, bankanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirilirken, polis içeriden çıkan bir kişiden bankaya giren kişi hakkında bilgi aldı.

Polis caddeyi ulaşıma kapatarak herkesi olay yerinden uzaklaştırdı.

SOYGUNCU VURULDU 

İstanbul'dan helikopterle Donanma Komutanlığı'na gelen özel müdahale timi, silahlı soyguncuya operasyon için bankanın çevresinde konuşlandı. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de bankada bulunan soyguncu ile telefonla görüşerek ikna etmeye çalıştı. Böbrek hastası olan çocuğunun tedavisi için soygunu gerçekleştirdiği iddia edilen Suriye uyruklu kişi tüm ikna çabalarına rağmen rehineleri serbest bırakmadı. Soyguncu bankanın zemin katında bulunan iki banka müşterisini rehin alırken, üst kata kaçan iki stajyer ise kendilerini bir odaya kitleyerek beklediler. Özel müdahale timi görüşmelerden sonuç alınamayınca operasyon için uygun görüşü yakalamaya çalıştı. Saat 23.05 sıralarında özel müdahale timi, açtıkları ateş ile silahlı soyguncuyu vurup etkisiz hale getirdiler. Bankaya giren sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde soyguncunun öldüğünü belirledi. 

Bomba imha ekibi de bankada arama yaparken, yakınları rehin alınan kişiler ise silah seslerinin ardından bankaya doğru koştu. Rehine yakınlarının içeriye girmeleri polisler tarafından önlendi. Kurtarılan rehinelerin sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim