BAŞKA MHP YOK…

Önemli olay ve durumlardan sonra itidal içerisinde düşünerek yorum yapmak her zaman olumlu sonuçlar vermektedir. Aylardır beklenen kararı Mahkeme verdi ve bazı ülkücüler mutlu, bazıları mutsuz oldular. Ancak görünen şu ki, kamuoyunda bir bölünmüşlük ve parçalanmışlık görüntüsü ortaya çıktı. Bu parçalı durum zaten çok kritik günler geçiren ülkemiz içinde fayda arz etmiyor. Çünkü seçmenin MHP’den başka umudu kalmamış bu umudu da kavga ve gürültü ile tüketmemek lazım.

Bu hususu Sayın Akşener toplantılarında, konuşmalarında sürekli vurguladı, hiçbir beyanında başta Sn. Bahçeli olmak üzere hiçbir kişiye ağır ifadelerle yüklenmedi. Kardeşlik hukukunu gözetti ve herkese böyle davranılmasını uyarısını yaptı. Buradan hareketle heyecanlar geçtikten sonra yapılan ağır hakaretlerin ve hatta küfürlerin kime zarar vereceğini herkes lütfen bir düşünsün.

Bizi bizden başka anlayan yok, elbette yılların sıkışmışlığı var, beklentiler hep hayal kırıklığı ile sonuçlanmış, bir ışık bekliyoruz, bizde varız demek istiyoruz, kahvede, okulda, işyerinde gururla Ülkücü politikaları anlatmak istiyoruz. Ancak bunu birbirimizi inciterek, düşmanlıklar yaratarak yapamayız. Bunu ancak yine birlikte yapabiliriz. Çünkü bunları yazan eller, bunları okuyan sizler başka hiçbir partiye ne oy verdiniz ne de vereceksiniz. Başka MHP yok, gidecek başka yerimiz yok..

Ayrıca… Dünkü karşılıklı atışmalardan beni en çok üzen MHP’yi nereden etkilendikleri belli olmayan kişilere teslim edemeyiz ifadesidir.

Bizler nereden etkilendikleri belli olmayan kişiler değiliz ki, bizler bir yerlerden paralar alıp geziler yapan kişiler değiliz ki, bizler beş yıldızlı otellerde yiyip içen haramzadeler değiliz ki, bir cemaate de irademizi ipotek veren kişiler değiliz ki, biraz 9 Işık okuyan “Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik” ilkesini bilir, bizler davamıza sahip çıkan samimi kişileriz. Kapalı kapılar ardında hesaplar yapan, bir de biz vekil olalım, bir de biz artık bal tutalım diyenler değiliz. Biz sadece Ülkücüyüz, benzin parasını birlikte imece ile denkleştiren, simit peynir yiyerek saatlerce yol giden kişileriz, hesabı olmayan, derdi ülke olan kişileriz.

Genel Başkan Adaylarına Çağrı

Artık Kongre göründü adayların yapması gereken reel politik zeminde projelerini oluşturmak ve sürekli eleştirdikleri tek adam figürünün aksine kadrolarını kamuoyuna açıklamalarıdır.

MHP bir umut partisi olarak gündem oluşturacak çalışmalarını ortaya koymalıdır. Eğitim, sağlık, ekonomi, çevre, kadın hakları, sivil toplum gibi temel alanlarda artık projeler yarışmalı, projeler üzerinden tartışmalar yapılmalıdır. Aksi takdirde kayıkçı kavgasına dönüşen bir kampanya ne partiye ne de ülkeye bir fayda sağlamayacaktır.

 

Son olarak

Küresel ve bölgesel bir lider Türkiye için en gerekli hareket bu ülkeyi teklifsiz seven Ülkücülerdir.

Bu yüzden şairin dediği gibi toparlanın gitmiyoruz çünkü gidecek başka yerimiz, partimiz yok.

Artık vakit Alp’lik, Eren’lik vaktidir…

Dr. Levent Eraslan

Editör: TE Bilişim