Başbakan Recen Tayyip Erdoğan, Lice'de Türk Bayrağı'nın indirilmesi eylemine "Bedeli neyse, bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi onlar da ödeyecektir. Çocuktur diye bayrağımıza saldırmasına sessiz kalmamız söz konusu değil. Direğe tırmanıp bayrağımızı indirme cüretinde bulunuyor. Orada görevli asker ve komutan da bedelini ödeyecektir." sözleriyel tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Erdoğan'a son günlerde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşananlar ve 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesi soruldu.

Erdoğan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bu bayrak indirilmesi konusu bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim en şiddetli cümle ne ise onu siz benden duymuş olun.

İçişleri Bakanım teftişi başlatmış durumda. Oradaki komutan da teftişin içerisinde. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk kutsalımız olan bayrağı alma cüretini gösteriyorsa karşılığını bulacaktır.

Bedeli neyse, bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi onlar da ödeyecektir. Çocuktur diye bayrağımıza saldırmasına sessiz kalmamız söz konusu değil. Direğe tırmanıp bayrağımızı indirme cüretinde bulunuyor. Orada görevli asker ve komutan da bedelini ödeyecektir."

Editör: TE Bilişim