Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın bunun karşısında olduklarını belirterek, "Neredeyse her gün terör saldırılarıyla karşı karşıyayız. 13 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı Türkiye'yi bu noktaya getirdi. Emniyet zafiyetinin olduğuna yönelik ilk bilgiler olay yerindeki arkadaşlarımızdan geldi. Bir ülkenin terör hadiselerini yaşamaması için, bu tür patlamalarla karşı karşıya kalmaması için mutlaka istihbaratının güçlü olması, bu hadiselere yoğunlaşması ve bu hadiselerin önceden bilgisine ulaşabilmesine bağlıdır." dedi.

Destici, Ankara Tren Garında meydana gelen 30 vatandaşın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşında yaralandığı patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin aday tanıtım toplantısını patlama sebebiyle iptal eden Destici, AK Parti iktidarının ülkeyi bu noktaya getirdiğini söyledi.

Ankara'nın göbeğinde çok büyük bir patlama gerçekleştiğini dile getiren Destici, "Şuanda onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgileri geliyor. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, hangi etnik kökene sahip olursa olsun, hangi mezhebi anlayışa sahip olursa olsun böyle bir patlamanın yaşandığı, onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği günde, onlarca insanın can çekiştiği biranda bizim burada aday toplantımızı gerçekleştirmemiz doğru olmazdı. Bizim siyasi düşüncemize, inancımızla, fikrimizle, misyonumuzla bağdaşmazdı. Onun için aday tanıtım toplantımızı iptal ettik." dedi.

Yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını ve lanetlediğini vurgulayan Destici, şöyle devam etti: "Terör kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın kurulduğumuz günden bu yana bunun karşısında olduk. Bugünde, yarında karşısında olacağız. Onun için bu saldırıyı şiddetle kınıyorum, bunu gerçekleştirenleri de lanetliyorum. Ülkemiz bugün gerçekten hiç birimizin yorumlayamayacağı, yorumlamakta güçlük çektiği bir noktaya geldi. Eskiden Televizyonlarda izlediğimiz hadiseleri, patlamaları, özellikle Ortadoğu ve Asya ülkelerinde yaşananlar bugün ülkemizde yaşanır hale geldi. Neredeyse her gün terör saldırılarıyla karşı karşıyayız. 13 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı Türkiye'yi bu noktaya getirdi. Maalesef ülkemiz bugün hiç birimizin arzu etmediği bir süreçten geçiyor. Başkentin göbeğinde nasıl oluyor da, canlı bombaysa, canlı bomba, araç patlatılmışsa bomba yüklü araç, ya da bomba patlatılmışsa da bomba nasıl oluyor da aramadan geçiyor, görülemiyor. Bunun istihbarat bilgileri neden önceden alınamıyor?"

'İSTİHBARATIN GÜÇLÜ OLMASI GEREKİR'

"Emniyet zafiyetinin olduğuna yönelik ilk bilgiler olay yerindeki arkadaşlarımızdan geldi." diyen Destici, "Bir ülkenin terör hadiselerini yaşamaması için, bu tür patlamalarla karşı karşıya kalmaması için mutlaka istihbaratının güçlü olması, bu hadiselere yoğunlaşması ve bu hadiselerin önceden bilgisine ulaşabilmesine bağlıdır. Eğer istihbaratınız zafiyet gösteriyorsa, bu tür hadiselerin bilgisini önceden alamıyorsa bu tür olaylarla karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz olur. Kim tertiplerse tertiplesin, bizlerde mitingler, salon toplantıları düzenliyoruz. Buralarda gerçekten emniyet teşkilatının hem kamerayla, hem de bire bir aramayla miting alanımıza girenleri kontrol ettiğini görüyoruz. Ama burada miting alanına giden insanların bu denetimlerden geçmediği bilgisi bize verildi. İncelenmesi gereken 3 tane hadise var. Bunlardan bir tanesi niye bu patlamaların istihbaratı önceden alınamadı? İkincisi neden güvenlik tedbirleri alınmadı? Üçüncüsü ise bu patlamanın arkasında kim var ve bundan kim istifade ediyor? Bu patlamayı kimler gerçekleştirmiş olabilir? Ülkemizin huzurunu, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini istemeyen kişiler gerçekleştirmiştir. Bunda dış istihbaratlarında parmağı olabilir? İçeriden de buna yardımcı olanlar olmuş olabilir. Ama bütün bunların sorumlusu kimdir diye sorduğunuzda 13 yıldır tek başına ülkemizi yöneten AKP iktidarı ve hükümetleridir. Bu kadar kontrolsüz sınırların açılması ve milyonlarca insanın kontrolsüz bir şekilde içeriye girmesi, bugünkü hadisenin ve buna benzer hadiselerin yaşanmasına maalesef sebepleri arasındadır." şeklinde konuştu.

SEÇİMLERE 3 HAFTA KALA

Seçimlere 3 hafta kala böyle bir patlamanın yaşanmış olmasının da gerçekten manidar olduğunu vurgulayan Destici, "Bunun bütün süreçleriyle, etraflıca araştırılması ve mutlaka olayın faillerinin bulunması ve bir daha ülkemizin içerisinde Ankara'da da, Diyarbakır'da da, Eskişehir'de de böyle üzücü hadiselere artık bizim tahammülümüz kalmamıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı temenni ediyorum. Dün de bir polis kardeşimiz şehit edildi. Şehit polisimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine de başsağlığı ve sabır diliyorum. Hamile eşini ve üç yaşındaki çocuğunun yanında gözü dönmüş PKK'lı teröristlerce şehit edildi. Katil PKK sürülerini bir kez daha lanetliyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim