İstanbul il özel idare genel sekreterliği insan kaynakları daire başkanı Bilal Demir ile ilgili gerek yazılı basında, gerekse sosyal medyada yayınlanan ve itibar zedelenmesine yol açan gerçek dışı haberlerde ifade edilen, dillendirilen ve iddia edilen (insanların dolandırılması, daire vaat ederek para toplaması vs.) hiçbir husus gerçeği yansıtmamaktadır.

Şöyleki 27/04/2013 tarihli SABAH GAZETESİNDE yer alan “Daire pazarlayan Daire Başkanı” haberi ile ilgili TURKUAZ GAZETECİLİK DERGİ VE BASIM A.Ş.’ye İstanbul 25.noteri kanalı ile 15706 yevmiye nolu 24/04/2013 tarihli bir cevap düzeltme metni gönderilmiş, ardından bu haberin (gerçek dışı iftiraları içeren) gazetede neşrinin müsebbibi Av. Özgür Noyan’ın (Noyan Hukuk Bürosu) müvekkillerinin ileri sürdüğü davaya konu soruşturmalar TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANMIŞTIR.

Buna göre

1- Bakırköy Cumhuriyet savcılığının soruşturma yapılmasına yer olmadığına dair; dosya no 2013/14984, karar

2- Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 2013/5633 numaralı karar,

3- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2013/12605 sayılı karar ve 2014/3414 nolu kararı

4- Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının 2013/16646, 2013/6268 sayılı kararı ile SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA dair kararlar alınmıştır.

Bahse konu bu iftiralar neticesi İl özel idare genel sekreterliği insan kaynakları daire başkanı Bilal Demir, İDARE (VALİLİK) tarafından ilgi: 23/05/2013 tarih 23297 sayılı araştırma ONAYI ile Vali yardımcısı Ali Kazgan tarafından soruşturulmuş 09/08/2013 tarihli RAPOR ile ÖN İNCELEME İZNİ verilmeyerek suçsuzluğu sabit görülmüştür.

Ardından İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği SABAH GAZETESİ hakkında ERİŞİMİN engellenmesi KARARINI 11/12/2015 tarihinde almış gazete ve diğer internet haber linklerinden bahse konu haber kaldırılmıştır.

Yine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 2015/5108 sayılı kararı ile İNTERNETE ERŞİMİ ENGELLEME konulu karar alınmış “ERİŞİM SAĞLAYICILARI BİRLİĞİ” Atatürk Bulvarı ASO kule No.193 K.4 Kavaklıdere ANKARA adresine gönderilmiştir.

Bu ve buna benzer mahkeme kararlarında da görüleceği üzere İstanbul il özel idare insan kaynakları daire başkanı BİLAL DEMİR telafisi mümkün olmayan iftiralara ve yapılan algı operasyonlarına maruz kalmış hakkını ve hukukunu kanuni yollarda aramış, aramaya devam etmektedir.

Peki Bilal Demir ne yapmıştır?

1- 2008 yılında tamamı il özel idare çalışanı olan memur ve işçi kadrosuna mensup 113 üyeli “Özel bir yapı kooperatifi”ni kurmuş, bunlardan 40.000’er TL arsa katılım bedeli ile kooperatife üye yapmış, bu para ile kooperatif yönetimi Esenyurt Belediyesi karşısında “Eczacılar birliği”ne ait 12.000 metrekare arsa satın alınarak, bu bölgede faaliyette bulunan ÖZYURTLAR firmasına kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılarak her bir üyeye brüt 135’er metrekare dairelerini, 2011 yılında hak sahiplerine teslim edilmesini sağlamıştır. (GARDEN CITY 3 sitesi. Yaşam devam etmektedir.)

2- Başka bir “özel yapı kooperatifi” 2009 yılında kurulmuş 118 kişinin katılımıyla BEYLİKDÜZÜ NECMİ KADIOĞLU LİSESİ yanında 4.000 metrekare arsa alınmış MY FAMILY projesiyle maruf sitede kooperatif üyesi çoğu İstanbul 10. Ve 11. Dönem İl genel meclis üyeleri dairelerini teslim almış, yaşam devam etmektedir. Bu projeyi MİAD başkanı (Malatyalı iş adamları derneği) Yunus Aktaş ve Yusuf Aktaş beyin firması (HYT İNŞAAT) hayata geçirmiştir.

3- BABİL KULELERİ namı ile maruf (AK TOWERS) projesinin arsası 340 kişi tarafından alınmış, arsa tapuları hak sahiplerine verilmiştir. Bu arsa 2010 yılında ULUHAN firamasına kat karşılığı verilmiş, İBB merkezli Esenyurt’ta çıkan imar krizinden sebep ruhsat iptal olmuş, ardından İBB’nin bölgenin imar planlarını 2 sene sonra yeniden revize etmesinden sonra ULUHAN iflas etmiş ve bu proje yeni yüklenicisi olan ALTİMA firmasına kat karşılığı olarak ihale edilmştir. Yeni yapılan imar planından kaynaklanan İMAR KAYBI arsa sahiplerine yansıtılmamıştır. Proje an itibariye kabası bitmiş ince işleri %80 tamamlanmıştır. Üstelik ilk yüklenici firma ULUHAN GRUP iflas etmesine rağmen hak sahiplerine, yıl gecikmesi zararından başka bir maliyet yansıtılmadan bir başka yükleniciye yaptırılmış maliyeti de arsadan girenlere yansıltılmamış, yeni yükleniciye ödenen masraf Bilal Demir’in kefil olduğu organizasyon yapısı (Ersa inşaat sahibi Helim Kurt ve Erhan Kamil Şayakçı) tarafından ödenmiştir. Bu projenin ilk yüklenicisi ULUHAN GRUP’tan daire ve dükkan alan hak sahipleri “Babil projesi mağdurları derneği”ni kurarak tekrardan aldıkları daire metrajına göre konutlarda metrekaresi şerefiyesine göre 500-800 TL arasında dükkanlarda metrekaresi şerefiyesine göre 2500-5000 TL arasında farklar vererek yarım kalan bu projenin tamamlanması için bu artı değer olan bedeli yeni yüklenici ALTİMA firması sahibine vererek sözleşmelerini (eski firma ULUHAN ile yapılan) yenilemektedirler. “Ben yeniden fark vermeyeceğim” diyen mağdur olur ise bunların önceki firmaya verdiği bedeli yeni yüklenici ALTİMA firması iade ederek onlarında mağduriyeti bir şekilde giderilmektedir. Bu proje 2017 Mayıs ayı itibariyle hak sahiplerine kat irtifak tapuları ile birlikte teslim edilecektir.

4- Bir başka proje olan ACUNKENT sitesi projesinde Uluhan firması projeyi yarım bırakmış, bu yarım kalan işi HYT İNŞAAT firması sahibi Yusuf Aktaş arsa sahiplerine ait A1 A2 A3 A4 bloklarındaki 202 daireyi bitirmiş 2014 yılı sonunda hak sahiplerine kat irtifak tapuları çıkarılarak teslim edilmiştir. Bu yarım kalan 4 bloktaki hak edişler arsadan girenlere yansıtılmamış bu bedel Bilal Demir’in kefil olduğu ERSA şirketi sahibi Helim Kurt ve Erhan Kamil Şayakçı tarafından ödenmiştir. Bu projenin ilk yüklenicisi ULUHAN GRUP’tan daire ve dükkan alan hak sahipleri “Acunkent projesi mağdurları derneği”ni kurarak tekrardan aldıkları daire metrajına göre konutlarda metrekaresi şerefiyetine göre 400-700 TL arasında, dükkanlarda metrekaresi şerefiyesine göre 1500-3000 TL arasında farklar vererek yarım kalan bu projenin tamamlanması için bu artı değer olan bedeli, yeni yüklenici SRC firması sahibine vererek sözleşmelerini (eski firma ULUHAN ile yapılan) yenilemektedirler. “Ben yeniden fark vermeyeceğim” diyen mağdur olur ise bunların önceki firmaya verdiği bedeli yeni yüklenici SRC firması iade ederek onlarında mağduriyeti bir şekilde gidermektedir.

5- Bir başka proje SAMSUN TOWERS : Esenyurt ilçesi Talatpaşa mahallesi “Talatpaşa İlköğretim Okulu” bitişiğinde 20.500 metrekare arsa 480 kişi tarafından alınmış, arsa tapuları hak sahiplerine verilmiştir. Bu arsa ERSA inşaata kat karşılığı verilmiş, inşaatın an itibariyle kabası bitmiş ince işleri devam etmektedir. Teslimi 2017 yılı Haziran ayında kat irtifak tapularıyla birlikte yapılacaktır.

Önemli bir ayrıntı; Esenyurt ilçesinde İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) kaynaklı imar krizinden doğan imar kaybı katılımcılara (arsadan hisse alan) yanstılmamıştır.

Bilal Demir, bütün bu projelerin içinde yer alan çoğu kamu görevlisi bürokrat olan 1973 kişiye öncülük etmiştir. Bunlardan 773 kişi dairelerini (kat irtifak tapularıyla birlikte) almışlar diğer 1200 kişinin dairelerinin inşaatı devam etmektedir.

Bilal Demir’in sıkıntısı İBB ve Esenyurt Belediyeleri arasında çıkan imar krizi kaynaklıdır bu bir. İkincisi ACUNKENT ve BABİL projelerinin müteahhidi olan ULUHAN GRUBUN batması, yanlış ve kasıtlı uygulamaları neticesi mağdur olan (müteahhitten daire ve dükkan alan mağdurlar) hak sahiplerinin açtıkları davalarda müteahhidin ve müştekilerin yanlış bilgilenmelerinden kaynaklanan iftiraları, yukarıda adı geçen Av. Özgür Noyan’ın müvekkilleri adına Sabah gazetesine konu olan asılsız ve yersiz haberler ve yine bölgede faaliyette bulunan SAYLAN inşaatın imar kaybından sebep mağdur ettiği hak sahiplerinden kaynaklanan, basına yansıyan gerçek olmayan haberlerdir. Bilal Demir açısından bu gelişmelerin verdiği mağduriyetler kanunlar ve hukuk nezdinde açılan davalarla devam etmektedir. Bir kısmı yukarda sayısı ve tarihini verdiğimiz kararla lehinde sonuçlanmış ve diğerleri de devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Akgün Hukuk & Danışmanlık

Editör: TE Bilişim