Askerlik süresinin kısalmasının ardından vatani görevini tamamlayan Türkiye'nin dört bir yanındaki askerler terhis olmaya başladı.

Askerlik süresinin kısalmasının ardından Edirne'de vatani görevini tamamlayan 498 asker terhis oldu.

54. Mekanize Tugay Komutanlığı ve Edirne Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler ve cezaevlerinde görevli askerler, askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren kararname kapsamında terhis edildi. Edirne'deki kışlalarda arkadaşlarıyla vedalaşan askerler, askerlikte kültür haline gelen "valiz atma" ritüelini gerçekleşmesi için nizamiyenin dışına çıktı, vatani görevleri devam eden askerlerde terhis olan arkadaşlarının valizlerini onlara fırlatarak uğurladı. Kışlalarından ayrılan terhis olmuş askerler, memleketlerine gitmek üzere Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminaline geldi.

Planladıkları tarihten daha erken sevdiklerine kavuşacakları için mutlu olduklarını belirten terhis olmuş askerler, hasret dolu olduklarını, bir an evvel memleketlerine kavuşmak istediklerini söylediler

KIRKLARELİ

Kırklareli'de de 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Kırklareli Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerde de terhis olan askerlerde kışlalarında vedalaşarak, memleketlerine hareket etti.

ANKARA

General Eşref Akıncı Kışlasından 150'den fazla asker terhis oldu. Mamak 28. Mekanize Piyade Barış Gücü Tugayında askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren kararnameden yararlanan ve erken terhis hakkı kazanan 150'den fazla asker terhis edildi.

Terhis olan Rıdvan Yıldız, buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, aylardır beraber olduğu arkadaşları ve komutanlarından ayrılacağını söyledi. Askerlik görevini yerine getirdiği için gururlu olduğunu vurgulayan Yıldız, "15 ay yapmak için geldim ama yeni çıkan kanunla 12 ay oldu. Bu da biz askerleri sevindirdi. Bize yılbaşı piyangosu oldu, darısı bütün arkadaşlarımın başına" ifadesini kullandı.

Erzurum'dan geldiğini bildiren Rıdvan Yıldız'ın babası, "Bu gece sabah olmadı. Evladımı sağ selamet aldıktan sonra gururluyum. Pazartesi bir oğlumu daha askere gönderiyorum. Geçen sene bugünler oğlumu yolcu ettim, bugün de alıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim