~~Büyük asker ve devlet adamı


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün ölüm yıldönümünde onu rahmet ve minnetle ararken , en büyük Türk milliyetçisi olan Atatürk'ün kurduğu devletin , adı ve şanı ile ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlıyoruz.

Türkiye cumhuriyetinde ne yazıkki onu hep eleştirenler , ona yıllarca iftira atanların yönettiği bir ülke mensubu olmak , gerçekten anlatması izahı çok zor bir olaydır.

Türkiye cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde , büyük Türk milliyetçisi Atatürk malesef ?

Bir taraftan Atatürkçü olduğunu iddaa edenler tarafından , bir taraftada kendini dindar zannedenler tarafından eleştiriye uğratılmış , deyim yerinde ise abdest almayı bilmeyenlerin eleştiriyi odağı olmuştur.

Bir yanda Atatürk'ü putlaştırıp ondan oy rantı elde etmek isteyenler , bir yanda onu kötüleyerek oy rantı elde etmek isteyenler.

Atatürk 'ü en iyi rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş tarif etmiştir , rahmetli dünyanın hiç bir yerinde şahısların adı ile milliyetçilik olamayacağını , Washington milliyetçisi olamayacağı gibi , Lenin milliyetçiliği olamayacağı gibi , Atatürk milliyetçiliğininde olamayacağını , Atatürk'ün kendisininde bir Türk milliyetçisi oldugunu anlatır, oda bizim gibi Türk milliyetçisi derdi!.

Evet !.
Türkiye'de en büyük Türk milliyetçisi Mustafa Kemal Atatürk'dür.

Atatürk'ün kurduğu devletin adı , bu coğrafyanın sahiplerinin adıdır , bu coğrafyanın sahiplerini tebalıktan çıkararak , efendi yerine koyan ve demokrasi ile kendi kendini yönetmesini sağlayan , büyük asker Mustafa Kemal Atatürk'dür.

"Türkler bizim tankımızın vidası bile değildir " diyen , Alman generale haddini bildiren Mustafa Kemal , Batılı yazar Armstrong'un tabiri ile "O BİR BOZKURTTUR.

Ne yazıkki geçmiste Atatürk'ü başkalarının etkisinde kalarak eleştiren ülkücü arkadaşlarımız vardı , ülkücüler Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmalı , yaşayan Atatürk sevgisi Türk devletini ebed müddet yaşatacaktır.

Aslı nesli Türk olan birinin , Atatürk'ü eleştirmesi asla normal değildir.

Atatürk'ün en önemli sözlerinden biri olan!.
"Bağımsızlık benim karekterimdir"sözü Türk milletinin sembolü olmalı ve bağımsız hür vatan toprakları , bağımsız bireyler , Türk milletinin ebed müddet hedefi olmalıdır.

Dün Atatürk'e bin bir iftira atanlar , bugün onun kurduğu demokrasi ile birlikte bu cumhuriyette seçilerek , başbakan olabilmektedirler.

Bu güruhun iftiraları zaten Atatürk'ü cennete götürecektir , yıllardır ölmüş insana iftira atan bu güruhun, Allah cezalarını verecektir.

Tabiki inanıyorum Atatürk sağ olsa MHP 'li olurdu.

Neden ? bir tarafta CHP Atatürk'ün kurduğu parti , Atatürk'ün TUNCELİ'sine DERSİM diyor.bir tarafta bir güruh var , Atatürk'e dinsiz diyor , ben Atatürk'ün ismi bu ülkede yaşadığı müddetçe , Türkiye cumhuriyetinin ebed müddet yaşayacağına inanıyorum .

Sonuç olarak Atatürk'ün bir sözü ile yazıya son veriyorum.
"TEMEL İLKEMİZ , TÜRK MİLLETİNİN HAYSİYETLİ VE ŞEREFLİ BİR MİLLET OLARAK YAŞAMASIDIR.BU İLKE, ANCAK TAM İSTİKLÂLE SAHİP OLMAKLA GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR.NE KADAR ZENGİN VE BOLLUK İÇİNDE OLURSA OLSUN, BAĞIMSIZLIKTAN YOKSUN BİR MİLLET, MEDENÎ İNSANLIK DÜNYASI KARŞISINDA UŞAK OLMAK KONUMUNDAN YÜKSEK BİR DAVRANIŞA LAYİK GÖRÜLEMEZ.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle aniyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE


HABİB YALÇIN

Editör: TE Bilişim