Bülent Ortaçgil Kimdir?

Bülent Ortaçgil 1950 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Sanatçımız lise yıllarında tanıştığı arkadaşları ile gitar çalmaya başlamış ve müzik ile bu şekilde tanışmıştır. Sanatçımız İstanbul Üniversitesi Kimya bölümünü kazanmıştır. İlk kırbeşliği de üniversitede okurken piyasaya çıkmıştır. 1974 yılında ise ilk albümü yayınlanmıştır. İlk albümden sonra dünya evine giren sanatçı müzik kariyerine on yıl kadar ara vermiştir. Bu ara verdiği dönemde kimya mühendisliği yapan sanatçı 1986 yılında ‘Pencere Önü Çiçeği’ isimli albümünü Fikret Kızılok ile birlikte piyasaya çıkarmıştır. 1990 yılında ise 16 sene ara verdiği solo çalışmalarına 2. Perde albümü ile son vermiştir.

Sanatçı Devam Eden Çalışmalarında Neler Yaptı?

Birçok albüm yapan Bülent Ortaçgil 1999 yılında eski şarkılarını yeniden seslendirerek ‘Eski Defterler’ isimli albümünü yayınlamıştır. Ardından 2000 yılında sanatçının besteleri dostları tarafından yorumlanarak ‘Şarkılar Bir Oyundur’ albümü raflarda yerini almıştır. Bu albümde Sezen Aksu, Teoman, Şebnem Ferah, Haluk Levent, Zuhal Olcay, Yaşar, Mirkelam gibi pek çok sanatçı yorumcu olarak yer bulmayı başarmıştır ve Ortaçgil şarkılarını seslendirmenin verdiği o özel hisleri yaşama şansı bulmuştur.

Bülent Ortaçgil Farklı Bir Sanatçı

Sanatçımız kariyeri boyunca birçok unutulmaz bestesini ünlü şarkıcılara yorumlamaları için vermiştir. Bülent Ortaçgil 25 ten fazla albüme imzasını atmıştır. Her dönem genç sanatçılara destek olan sanatçımız besteleri ile onları şöhrete kavuşturmuştur. Sanatçımız uzun yıllardır Marmaris’te Bozburun’da yaşantısını sürdürmekte ve müzik kariyerine devam etmektedir. Orta yaş ve üstü insanlar için oldukça önemli bir sanatçı olan Ortaçgil, ses tonu ve ezgilere getirmiş olduğu yeni yorumlarıyla da ön plana çıkmaktadır. Tamamen kendine has müzik tarzı bulunması onun bu kadar çok sevilmesinde de etkili olmaktadır.

BÜLENT ORTAÇGİL TÜM ALBÜMLERİ

Editör: TE Bilişim