Meclis’te Diyanet’in bütçesi görüşülürken BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder söz aldı ve daha önce kimsenin dile getirmediği bir konuyu gündeme taşıdı. Önder, "Cami avlusuna duvarı yıkıp bankamatik yapmak neyin mecburiyeti" diyerek, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki 50 yıllık Sokullu Mehmet Paşa Camii duvarının bir kısmının yıkılarak yerine bankamatik koyulmasına tepki gösterdi.

Sokullu Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile bir banka arasında yapılan sözleşme sonucu, cami duvarının bir kısmı yıkılarak avluya bankamatik konuldu. Ancak bankamatik cami cemaatini ikiye böldü. Bankamatiğin cami imamından habersiz yapıldığı iddia edilirken, "Faiz lobisi buraya da mı girdi, faiz haram ve bu işi yapanın camide ne işi var" eleştirileri dile getirilmeye başlandı.

Habertürk'ün haberine göre; Önemli olanın caminin selameti olduğunu düşünen bir başka grup cemaat ise "Neticede geliri camiye kalıyor, böylece daha iyi imkanlarda ibadet ediyoruz" diyerek bankamatiğe yeşil ışık yaktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı vaizleri ise konuyla ilgili, "Bankalar faizle uğraşan bir müessese olduğu için çekingen olmakta fayda var"değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilişim