AKP ile cemaat arasındaki kavgada cemaatin resmi sözcülüğünü üstlenen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın yaptığı "seçim öncesi kaset servisleri olabilir dikkat" açıklaması uyarı mı şantaj mı?

HEPSİ İMA ETTİ O DOĞRUDAN YAZDI!

Cemaat cephesinde yoğunluk kazanan kaset uyarılarına AKP medyasından ima düzeyinde gelen "şantaj" suçalaması aleniyet kazanmaya başladı. Star gazetesi yazarı Elif Çakır bugünkü yazısında Cemaatin "kaset çıkabilir" açıklamasını yorumladı ve imayı aşarak dolaşımda olan bir iddiayı doprudan köşesinde dillendirdi. Çakır, cemaatin olası kaset servislerine dikkat çeken açıklamasını "kaset yayınlayacağız, siz yine de bizden bilmeyin" şeklinde tercüme etti.

İşte Çakır'ın yazısındaki ilgili bölüm:

“KASET YAYINLAYACAĞIZ SİZ YİNE DE BİZDEN BİLMEYİN”

“Dershaneler kapatılıyor, iktidar ‘hizmeti’ bitirmeye çalışıyor!” vesile kılınarak başlatılan tartışmada neredeyse dershanelerin esamesinin okunmadığını, mevzunun artık ‘28 Şubatta daha iyiydik’ gudubetliğini bile sollayıp ‘özel hayatlar üzerinden yapılan kaset, montaj, şantaj’ seviyesizliğini de geçip ‘kaset yayınlayacağız, siz yine de bizden bilmeyin’ sakilliğine ulaştığını ve nerede duracağını kestirmenin dahi zor olduğu bir yere doğru gittiğini söylemeliyim.

EVET CEMAATİ BİTİRME OPERASYONU VAR AMA...

Çakır artık cemaatin de Fethullah Gülen’in de büyük itibar kaybettiğini anlattı ve Gülen’in son konuşmasının o itibarı yerle bir ettiğine dikkat çekerek, “Evet, ‘hizmete bitirme operasyonu’ var, ama sanıldığı gibi iktidar tarafından değil, bizzat cemaatin kendisi tarafından!” diye yazdı.

Editör: TE Bilişim