Cemaatin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı üzerinden yaptığı dünkü açıklamada bir bölüm vardı ki herkesin kafasını karıştırdı.

Açıklamada geçen genel seçimlerde MHP'yi vuran kasetleri ima edilerek şöyle deniyordu;

"Önceki seçimler arefesinde denenmiş olan özel hayatın mahremiyetini ihlal edici ahlakdışı metod ve girişimlerin, tekrar denenebileceğine dair endişe verici işaretler görülmektedir. Haklı, meşru ve demokratik taleplere gölge düşürmeye matuf olmak üzere, gerginlikten istifade etmek isteyecek bu yöndeki her türlü art niyetli girişim, herkes tarafından şiddetle reddedilmeli ve lanetlenmelidir. "

MİDEMİ BULANDIRDI

Açıklamadaki bu bölüm hükümete yakın medyada alarm zilleri çaldırdı. Yeni Şafak'ın hükümetin mesaj verdiği kaynak gibi algılanan Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, 'bu cümle midemi bulandırdı' diyerek bir iddia ortaya attı. 

Selvi'ye göre Cemaat bu cümleyle hükümete 'bir tehdit ya da uyarı da bulunuyor' ve kaset savaşı öncesi ön almaya çalışıyor.

Cemaatin vakfından olay yaratacak açıklama

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan gelen açıklama ortalığı sallayacak. Cemaat, seçim arefesinde gayri meşru yolları imasıyla kaset uyarısı yaptı. (TIKLA TAMAMINI OKU)

TEHDİT YA DA ÖN ALMA

"Geniş bir şekilde fişleme işinin perde arkasını ve kirli ittifakı yazacaktım ama Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın açıklamasındaki, 'Önceki seçimler arifesinde denenmiş olan özel hayatın mahremiyetini ihlal edici ahlakdışı metod ve girişimlerin, tekrar denenebileceğine dair endişe verici işaretler görülmektedir' cümlesi midemi bulandırdı.

Ama şaşırmadım.

Bu bir tehdit ya da uyarı mı, yoksa kasetler savaşı öncesinde ön alma mı?

ARACILARI VURUYORLAR

Birkaç gündür ısrarla, cemaatle hükümet arasında arabuluculuk yapmaya çalışan isimler hedef alınıyor.

İki isim vardı.

Hüseyin Çelik

Yalçın Akdoğan.

Akdoğan bir süredir, Hüseyin Çelik ise dünden itibaren hedef haline getirildi. Bir irade, savaşı sürdürmek için, 'Aracıları vuruyor'.

Sonra da bu açıklama geldi.

Açıklamanın savaşın süreceğinin işareti olduğu kesin, ama bakalım bu savaş ne kadar kirli bir savaş olacak?

Editör: TE Bilişim