Cemaate yakınlığı ile bilinen Bugün Gazetesi'nin yazarı Ahmet Taşgetiren'e Cemaat cephesinden ağır tepkiler var. 

AK Parti- Cemaat kavgası sırasında yazdığı yazılar sebebiyle hedef olan Taşgetiren'e, Cemaat saflarından 'Haydar Ak' imzası ile zehir zemberek bir not ulaştı. 

Taşgetiren bugün köşesinden o notu paylaştı ve "Meğer ben neymişim? Bir Çin atasözünde "Pirincimin içindeki beyaz taştan korkarım" dendiği gibi, pirincin içindeki taşmışım ve benden korkulmalıymış. Pirinç cemaat ve ben Ahmet Taşgetiren" diye yazdı. 

Ben neymişim?


İŞTE CEMAATÇİ AK'IN YOLLADIĞI NOT

"Sayın Ahmet Taşgetiren;Siz aklınızı, mantığınızı, vicdanınızı ve en kötüsü de yıllardır hüsnüzan beslediğim Müslümanca bakış açınızı kaybetmiş olmalısınız, şimdi yaptığınız bu zalimane bakış açısının hepsinin İslami ve daha genel çerçevede insani açıdan verilecek sayfalarca cevabı var, tecrübeli bir gazeteci olarak yıllarca içinizde gizlemeyi başardığınız cemaat düşmanlığından biraz uzaklaşıp yeniden vicdanınızın sesini dinlemeye döndüğünüzde aynı cevapları siz de vereceğinizi kendiniz de biliyorsunuz aslında, ama şu anda bir şairin dediği gibi "boşa gider boşa gider ne söylesem boşa gider" çünkü cemaat nefreti aklınızı ve kalbinizi kaplamış, bu zor zamanlar herkesin kendini daha fazla saklayamayıp ortaya çıkardığı fırsat anları, bu yüzden çok değerli zamanlar, tarafı belli olmayan ikiyüzlü kimse kalmasın, herkes kendini ortaya koysun, Allah size ve olaylara sizin gibi bakan insanlara akıl sağlığı ve vicdan versin, haklarına girdiğiniz bunca günahsız insanla helalleşmeden öbür aleme gitmekten de korusun ne diyeyim."

Cemaate yönelik kampanya içinde yer almakla itham edilen Ahmet Taşgetiren, "Ben, mesela Hizmet medyasının bir köşesinde böyle bir eleştiri almaktan rahatsız olmam. Ama okuyucuya, halka inen bir algı gerçekten üzüyor beni" diyerek şunları yazdı;

BUGÜN HİZMETE EN YAKIN GAZETE

Ben ki, BUGÜN'de yazıyorum. BUGÜN Hizmet'e yakın bir gazete. Aksiyon'da yazıyorum. Hizmet'in dergisi. Burç FM'de yıllardır "Günün yorumu" başlığı altında hafta içi her gün sabah-akşam yorum yapıyorum.

Hizmet camiasının davetiyle yüzlerce konferansa, sohbete katıldım. Ailem içinde hizmet bünyesinde hizmet eden onlarca insan var.

PİRİNCİN TAŞI OLDUM

Şimdi ortada durup, herkesi kardeşliğe dostluğa çağırıp, bu süreçte ortada dolaşan malzemelerin test edilmesi gerektiğini yazıyorum.

Ne oluyorum o zaman?
Pirincin içindeki taş oluyorum.
Peki Leyla İpekçi ne? Mümtazer Türköne ne? Mustafa Ünal ne?

HOCAEFENDİ BUNA NE DİYOR? 

En bulunmaz yayını Taraf yapıyor değil mi? Hiç sorgulanmamalı Taraf değil mi?

Şu yukarıda benim için yazılanlar, Hocaefendi'nin gönül dünyasına nasıl yansıdı, onu merak etmekteyim. Şu yukarıdaki satırlar, on yıllardır dost olarak aynı iklimleri paylaştığım Hizmet'in öndeki simaları tarafından nasıl karşılandı onu merak etmekteyim.

Ben, 40 yıllık yazarlık hayatımda bu tarz hitaplarla çok karşılaştım ve birçok insan sonra gelip benden "helallik" dilediler. Derim ki: Herkes kendi kalbine baksın. İnsanlara şablon geçirirken, şeytan devreye giriyor mu girmiyor mu? Ona baksın. Bu da kolay iş değil.

Editör: TE Bilişim