"Fethullah Gülen'i bitirme kararı 2004'te alındı" başlıklı haber ve burada yer alan MGK belgesiyle ilgili konuşan Grup Başkan Vekili Vural, "Belge doğruysa o zaman 28 Şubat devam ediyor demektir. Demek ki aslında Ak Parti birtakım planlardan bahsediyordu, şu planlar, bu planlar, demek ki kendisi plan hazırlıyormuş. Bu belgeler doğruysa 28 Şubat ürünü Ak Parti, 28 Şubat'ın devamı olarak faaliyet gösteriyor demektir.

Öyle bir şey varsa bunlar kendilerini bitirme konusunda benim hatırladığım kadarıyla, 'AKP ve cemaati bitirme planı' olarak bir plan çıkmıştı, o durumda planları hazırlayan da bir bakıma derin Ak Parti mi oluyor? Eğer bu bilgiler doğruysa bu konuda mutlaka bir açıklama yapılması gerekiyor.

Belge doğruysa doğrudan doğruya Ak Parti'nin, derin Ak Parti olarak 28 Şubat sürecini devam ettirmeye yönelik bir şey bu durumda. 28 Şubat'ın mağduru değil, bizatihi sonuçlarından biridir Ak Parti, öyle gözüküyor." dedi.

DERSHANELERLE KCK'YI AYNI KEFEYE KOYMAK BÜYÜK TALİHSİZLİK

Milletvekili Atalay'ın dershaneleri KCK'ya benzetmesini de değerlendiren Oktay Vural, KCK paralel devlet yapılanması ile dershaneleri aynı yapılanma içine koyarak benzetme yapılmasının, bir bakıma bazı planlar yapıldığını gösterdiğini savundu: "KCK'yı meşrulaştırıyorlar. Paralel devleti meşrulaştırıyorlar. Teşebbüs hürriyetine bağlı dershaneleri de illegal örgütlenme olarak hedefe alıyorlar. Böyle bakıldığında, bir kere bu benzetme son derece yanlış bir benzetmedir, haksızdır. Dershaneler illegal değil, legal bir yapılanmadır.

Bu yaklaşım, KCK'yı da legal bir yapılanma kabul ettiklerinin itirafı anlamına gelir. Bu benzetme, son derece talihsiz bir benzetmedir. KCK gibi bir terör örgütüyle dershaneleri aynı kefeye koymak akıl almaz bir konu. Dershaneler bir okul sisteminin sonucudur, KCK ise PKK'nın illegal örgütlenmesidir. Legal bir yapıyı illegal bir yapıyla mukayese etmek dershanelere, orada çalışanlara, çocuklarını oraya gönderenlere de haksızlık olur. Böyle bir kötüleme ve karalama kampanyası sürdürülüyor." diye konuştu.

TARAF'TA YER ALAN BELGE

Taraf gazetesinin bugünkü nüshasında yayımlanan söz konusu belgede, "Kurulun bu toplantısında, 24 Haziran 2004 tarihli MGK toplantısının gündem konularından biri olan, 'Türkiye'deki Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen' konusu gündeme gelmiş, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının hükümete bildirilmesine karar verilmiştir." deniyor.

Editör: TE Bilişim