Cenazeye katıldı, rahmetliye beklenenin aksine hakkını helal etmediğini söyledi. İmamdan mikrofonu isteyen; ancak alamayan emekli öğretmen İbrahim Atabey, bu kez de cemaate döndü ve ölen Ali Gürsoy'un kendisine borcu olduğunu söyledi. İşte o ilginç anların özeti;

Aydın'ın Nazilli İlçesi’nde, kanser tedavisi gördüğü devlet hastanesinde dün yaşamını yitiren Esnaf Kefalet Kooperatif ve Kasaplar- Lokantacılar Oda Başkanı Ali Gürsoy için cenaze töreni düzenlendi.
 
Ali Gürsoy’un cenazesi öğle namazından sonra Eğri Boyun Mezarlı’nda defnedilmemek üzere Koca Cami’ye getirildi. Camideki törene MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse ve çok sayıda Nazillili katıldı. İki çocuk babası Ali Gürsoy’un cenaze namazı için cemaatin saf tuttuğu sırada, emekli öğretmen İbrahim Atabey, imamın yanına gelerek elinden mikrofonu alıp konuşmak istedi. Ancak imamın mikrofonu vermediği Atabey, namaz için saf tutan cemaate dönerek, "Gürsoylar’ın bana 100 bin lira borçları var. Bu nedenle ben hakkımı helal etmiyorum" diye bağırdı. 
 
'PARAMI ALDILAR EVİ VERMEDİLER'
 
Cenaze törenine katılanlar tarafından camiden uzaklaştırılan İbrahim Atabey gazetecilere şunları anlattı:
 
"2004 yılında emekli olduktan sonra 100 bin lira vererek, Avni Gürsoy’dan, Zafer Mahallesi’nde bir ev satın aldım. O zaman Ali Gürsoy ve kardeşi Avni Gürsoy bereber iş yapıyordu. 100 bin lirayı ödememe karşın ne evimi, ne de tapusunu teslim ettiler. Yıllardır mahkememiz devam ediyor. Ali Gürsoy’un ailesinin de bulunduğu camiye gelerek hakkımı helal etmediğimi söyledim."

Editör: TE Bilişim