~~Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, Tonami Meydanı'nda yapılacak Köprülü kavşak için ağaçların kesilecek olmasına tepki gösterilmesi ile ilgili olarak, "Türkiye'de 30 santimetre çapında bir ağacı sökecek ne ekipman ne teknoloji var. Dolayısıyla onları söküp alma şansımız yok, kesilecek" dedi.

"KAMU YARARINA OLUP OLMADIĞINA BAKMAK LAZIM"

Yalova'dan Bursa ve İzmit'e geçiş noktasında önemli bir nokta olan Tonami Meydanı'nda yapılması düşünülen Köprülü kavşak için farklı türlerden 158 ağacın kesilmesine Yalova Platformu geçen hafta yürüyüş yaparak tepki gösterdi. Platformun tepkilerini değerlendiren Salman, "Yalova'da ne yaparsanız yapın mutlaka bir reaksiyon, tepki grubu var. Bir olayı gerçekleştirirken Sayın Hayrettin Karaca'nın dediği gibi kamu yararı olup olmadığına bakmak lazım" dedi.

 "YALOVA KÖTÜ PLANLANMIŞ BİR ŞEHİR"

Seçim öncesi de sık sık Yalova'nın önemli bir probleminin trafik olduğunu anlattığını kaydeden Salman, "Bunu çözmek Yalova'da kolay bir iş değil. Çünkü Yalova kötü planlanmış bir şehir. Plansız olsa planlamak kolay ama kötü planlanmış bir şehre makyaj yapmaktan öteye geçemiyorsunuz" diye konuştu.

"AĞAÇLARI SÖKÜP ALMA ŞANSIMIZ YOK, KESİLECEK"

Salman, Yalova'da trafiğin özellikle yaz aylarında Dörtyol bölgesinde sıkıştığını ifade ederek şöyle devam etti:

 "İstanbul, Bursa, İzmir gibi 3 büyük metropolü bağlayan bir yol burası. Körfez Geçiş Köprüsü yapılması bölgedeki yükü alacak. Projenin yapılmasının gereksiz olduğu yönündeki görüşler var. Köprü yapılana kadar böyle. 'Köprü yapıldıktan sonra da bir şey değişecek mi?' Belki bir iki sene rahatlayacak ama Yalova'daki nüfusun artmasıyla aynı sıkıntı yeniden yaşanacak. Battı çıktı, üst geçitti bunun kararını verecek merci Yalova Belediyesi değil, Karayolları. Çünkü benim sorumluluğumda değil. Battı çıktının neden olmadığını Karayolları'na sormak lazım. Battı çıktı olsun, İzmir'in girişi gibi kötü bir giriş olmasın ama bir şeye, bilimselliğe bunun dayanması lazım. Ezbere konuşmakla, oturduğu yerden insanların bir şey söylemesiyle bu olmuyor. Oraya üst geçit yapılacaksa, orada ağaç kesilmek zorunda mı? Zorunda. Şimdi gerçekçi olmak lazım. Hayrettin Karaca'nın dediği gibi; orası orman değil. Telafisi olmayan ağaçlar da yok. 100 yıllık ağaç olsun orada kesmeyelim. Şu da var; teknolojiyi sonuna kadar araştırdım. Türkiye'de 30 santimetre çapında bir ağacı sökecek ne ekipman, ne makine, ne teknoloji var. Dolayısıyla onları söküp alma şansımız yok, kesilecek. İhale aşamasında gelindi, Aralık'ta olacak. Biz de belediye olarak gereğini yapacağız. Kestiğimiz her ağacın yerine fazlasıyla ağaç dikeriz."

Editör: TE Bilişim