Başbakan Davutoğlu, Afyonkarahisar kampında önemli mesajlar verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Güral Afyon Otel’de düzenlenecek AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, genel başkan olarak katıldığı ilk istişare toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teşekkür ederek başladı. Başbakan Davutoğlu, AK Parti istişare toplantısına ‘Yeni Türkiye Yeni Güç Hedef 2023′ sloganıyla çıktı.

“2015 seçimlerine herkes girsin” diyen Davutoğlu, “Halk kimi tercih ederse başımızın üzerinde yeri var ama halktan yetki almadan başımızın üzerine çıkarsanız, bu başı öyle kolay kolay teslim etmeyiz” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

“2015 seçimlerine herkes girsin, karşımıza çıkacak olan herkes, mert, açık, şeffaf bir şekilde karşımıza çıksın, meydanlarda halkla birlikte onlarla konuşalım, halk kimi tercih ederse başımızın üzerinde yeri var ama halktan böyle bir yetki almadan bizim başımızın üzerine çıkmaya kalkarsanız biz, bu başı öyle kolay kolay teslim etmeyiz.”

HDP’YE ÇAĞRI

“Kimse başka ülkelerdeki gelişen olaylara bakıp da ham hayal peşinde koşmasın. Hukuk devleti içinde özellikle de TBMM çatısı altında siyaset yapan milletvekillerine, HDP’lilere, açık söyleyeyim, bu ülkenin hukuk devleti niteliğine zarar verecek her türlü eylemden uzak durmaya ve kendi sempatizanlarına bu eylemlerden uzak durmalarını telkin etmeye davet ediyorum.”

‘TAHRİK İLE SİYASET YAPILMAZ’

”Toplantı ve gösteri yapma hakkı herkesin hakkıdır onu koruruz ama şiddete yönelirse, kim yönelirse yönelsin ona karşı da en etkin tedbiri alırız. Bu iki aylık dönemde HDP’nin en ufak barışçıl bir çağrısını duydunuz mu Provokasyon, tahrik ile siyaset yapılmaz”

‘ADINI DOĞRU KOYMAMIZ LAZIM’

“Eğer üç seçim öncesi, 30 Mart, Cumhurbaşkanı ve 2015 seçimleri öncesi, birçok gayriahlaki dinlemelerle insanların özel hayatlarına girerek, bir bomba tesiri yapsın diye ve etrafa da ‘Bu hükümet 1 Ocak’ta artık bitecek’ diye bir planlama içinde eğer birileri harekete geçmişse, bunun adı yolsuzluklarla mücadele değildir, bunun adı millet iradesiyle gelen bir iktidarın dolaylı bir darbeyle indirilmesi teşebbüsüdür. Adını doğru koymamız lazım.”

“Baktılar ki cumhurbaşkanlığı makamı bu kez aynı Özal çizgisinde kararlı bir şekilde milli iradeyi savunan AK Parti kadrolarının içinden biriyle temsil ediliyor, bu sefer AK Parti’ye kapatma davası açıldı. Yeni Anayasa yapma tartışmaları yürürken bu çabalar içindeyken kapatma davası açıldı. Kökünden kurutalım dediler. Halbuki bre gafiller, kökü millet olanın kurutulması mümkün mü.”

”Her 23 Nisan’da, 29 Ekim’de değişik vesilelerle yapılan açıklamalarla hep bize şu söylendi: ‘Haddinizi bilin. Sakın ola ki halk size oy verdi diye Türkiye’nin geleceği ile ilgili planlamaları yapacağınızı zannetmeyin. Bu ülkede dış politika, ekonomik politikalar, stratejik konular, bürokrasi tarafından karar verilen konulardır. Siz geçmişte olduğu gibi baraj yapın, yol yapın ama bu alanlara girmeyin’ denmeye çalışıldı. Eğitim politikalarına dahi vesayetçi bir yapının tespit ettiğine dönük mesajlar verildi. Yılmadık, devam edildi. 2004-2005 yıllarında adından başka hiçbir şekliyle Cumhuriyeti andırmayan Cumhuriyet mitingleri tertip edenler, milli iradenin önüne set çekmeye çalıştılar. 2007′de e-muhtıra verildi, ki muhtıraların sonuncusuydu. Bundan sonra da kimse bir daha muhtıra veremeyecek, kimse millete muhtıra veremeyecek”

’2001′DEKİ ERDEMLİLER HAREKETİ’

“Afyon’da 2001 Türkiye’sinde bir araya gelen Erdemliler Hareketi’nin ortaya koyduğu prensipler bugün tartışıldığında 2014′te buraya gelineceğini kimse hayal bile edemezdi. İnsan hakları açısından, demokratikleşme açısından, sivil-asker ilişkileri açısından, dini özgürlükler açısından eğer o günlerde bize söylenenlere kulak assaydık ve deseydik ki ‘Realist olun, şimdi bunları talep etmeyin bekleyin’, emin olun 10 yıllarca beklerdik, kimse de bize bu hakkı vermezdi.”

‘ALEMİN AVUKATI SİZ MİSİNİZ?’

“Tarihe iradeyle çıkanlar, hak verilmesini beklemezler, haklarını alırlar ve insanlığa hakkını da verirler. Dış politika uygulama esnasında da iç siyasette de son 14 yıldır dönüp bize ders vermeye kalkanlar oldu. ‘Niye Davos’ta sesinizi yükseltiyorsunuz ‘ diyenler oldu, ‘Alemin avukatı siz misiniz ‘ diyenler oldu, ‘Hayalperest’ diyenler oldu. Onları dinlemiş olsaydık, bugün istiklal ordularının temsil ettiği o insanlık onuru değerlerini

dünyada dalgalandıran bir al bayrak, birçok mazlum milletin sembolü olma özelliğini kazanamazdı. Onları dinlemedik, dinlemeyeceğiz, biz milletin sesini, tarihin sesini ve insanlığın sesini dinleyeceğiz.”

‘YÜZDE 70 OYA YÜRÜRÜZ

“Ne kadar güçlü olursak olalım, yüzde 50 oy değil yüzde 70 oya, daha ileri oylara da inşallah yürürüz, yürürsek yürüyelim hiçbir zaman halk karşısında kibre kapılmayacağız. Halk karşısında tahakküm içinde olmayacağız. Halkın terini, halkın gözyaşını küçük görmeyeceğiz. Aydın despotizminin getirdiği, ‘Biz seçilmişiz, biz iyi eğitilmişiz, onlar ise çarıklılar’ diyen o eski zihniyeti yerle bir edeceğiz.”

“Orta Anadolu’da, Batı Anadolu’da milli birlik nutukları atmak, Türkiye’nin milli birliğini teminat altına almaz. Türkiye’nin her yerinde al bayrağı dalgalandırmayan hiç kimse, milli birlik iddiasında bulunamaz.”

Editör: TE Bilişim