~~UKOME'nin aldığı karar doğrultusunda, artık 5 yaşın üzerindeki  taksilere ruhsat verilmeyecek. İstanbul'daki 17 bin 395 taksiden, yaklaşık 3  bini, 5 yaşın üzerinde bulunuyor. Karar kapsamında, İstanbul'daki yaklaşık 3 bin  taksi plakasının, 1 Ocak itibarıyla trafiğe yeni araçlarla çıkması gerekiyor.

 

 Konuya ilişkin AA muhabirine konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası  (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, kararı, müşterilerinin memnuniyeti açısından önemli  bulduklarını söyledi.

 

 Uğur, kararın daha önce alındığını ancak esnaf hazır olmadığından  birkaç kez ertelenmesi için girişimlerde bulunduklarını anlatarak, şunları  kaydetti:

 

 "Ancak gerek sayının azlığı gerek arkadaşlarımızın bu konuyu duyduğunu  düşünerek, kararın rahatlıkla uygulanabileceğini düşünüyoruz. Yılbaşından  itibaren artık İstanbul'da 5 yaşın üzerinde araç çalışmayacak. Biz de  arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Artık son hazırlıklarını yapmaları gerekir. Şimdi en  düşük 40-50 bin seviyelerinde olduğundan yeni araç almak kolay değil. Bu nedenle  aracını yenilemeyen arkadaşlar da şimdiden tedbirlerini alsınlar."

 Yahya Uğur, İstanbul'daki taksilerin büyük kısmının yenilendiğini  belirtti.

 

    "Beyefendi taksicilik hedefimize, biraz daha yaklaştık"

 

 Bundan sonra 5 yaşından büyük taksinin trafiğe çıkamayacağını dile  getiren Uğur, şöyle konuştu:

 

"Beyefendi taksicilik anlayışıyla yola çıktık. Bu nedenle müşteri  memnuniyetini en üst seviyede tuttuk. Aracın kalitesi artınca müşterilerimiz de  oldukça memnun olacak. Böylece biz de hedefimize biraz daha yaklaşacağız.  Meslektaşlarımızın büyük kısmı gerçekten mesleklerine sahip çıkıyor. Bazı  arkadaşlarımız müşteri memnuniyeti dolayısıyla aracının modelini belli  aralıklarla yükseltiyor. Bazı arkadaşlarımız da üstün körü davranıyor. Zorlayıcı  sebepleri olanlar vardır elbet ama yapılacak bir şey yok. Genel bir karar  alınmışsa buna da uymak zorundayız."

 

   İTEO Başkanı Yahya Uğur, taksicilerden yaz-kış klimalarını  müşterilerden esirgememelerini isteyerek, taksicilerin, yakıt tasarrufunun,  müşterilerin memnuniyetinden kısılarak sağlanamayacağını vurguladı.

 

Taksicilerden yeni araçlarında yeni anlayışla hareket etmelerini talep  eden Uğur, "Taksici olmalarını, esnaf olmalarını istiyorum. Hani  Anadolu'da bir  kişi övülürken, 'Esnaf adam' derler, işte bizim arkadaşlarımız da bu esnaf  kültürüne sahip olmalıdır. Zaten son kuruşuna kadar helal olan kazançlarını, daha  güler yüzlü, müşteri memnuniyetinin üst seviyede olduğu şekilde elde ettiklerinde  kendileri de memnun olacak" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim