Türkiye'yi sarsan 'Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nda adı geçen 4 bakanın istifalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundukları öğrenildi. 

Radikal'den Ömer Şahin'in iddiasına göre istifalarını veren bakanlar şunlar;

Muammer Güler
Erdoğan Bayraktar
Zafer Çağlayan
Egemen Bağış

ERDOĞAN'A İSTİFAYA HAZIRIZ DEDİLER

Oğulları ve kendileriyle ilgili iddialar ortaya çıkan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dün görüştükleri Başbakan Erdoğan ’a, “İstifaya hazırız” dedi. 

Başbakan Erdoğan ile görüşen bazı bakan ve parti kurmaylarının da “Kabineden ayrılmaları uygun olur” diyerek bu istifaya destek verdikleri söyleniyor.

CUMA GÜNÜ REVİZYON DUYURULACAK

4 Bakan’ın “istifaya hazırız” sözlerine anlık tepki vermeyen Başbakan Erdoğan’ın değişimi kabine revizyonuyla birlikte yapması bekleniyor. Dün yaşanan gelişmelerin ardından gözler Çankaya Köşkü’nde yapılacak toplantıya çevrildi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek olan Erdoğan’ın her an yeni kabine listesini açıklayabileceği konuşuluyor. Genellikle 3-5 kişilik değişiklikle yetinen Erdoğan’ın 10 yıllık Başbakanlık tarihinin en kapsamlı revizyonuna gidebileceği seslendiriliyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler’in kabine dışı kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer 3 bakanın değişmesi büyük olasılık olarak görülüyor.

Editör: TE Bilişim