çişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. 

KCK'nın çözüm sürecine ilişkin açıklamalarına da değinen Bakan Ala, "Biz açıklamalarla değil, biz ne yapacağımızı biliyoruz, kendimize ait haritamız var. Bizi yönlendirenlerin yönlendirmesiyle değil bizim yönlendirmemizle mesele, çözüm süreci de devam ediyor.

TÜRKİYE İÇİN GURUR VERİCİ

Sınırdaki gelişmeler ile ilgili olarak Bakan Ala, "İki-üç gün içerisinde gelenlerin sayısının bu sabah itibarıyla 150 bin 335. Bu, başka ülkeler için bir şehir demektir. Bizim için de bir şehir demektir. Biz oradaki vatandaşlarımızın misafirperverliğiyle ülkenin bütün kabiliyetini, imkanını ortaya koyarak herhangi bir sorun yaşanmadan bu kadar insanı Türkiye'ye aldık ve şu anda da onlara birinci günden itibaren sıcak yemek verebilme imkanını da sunduk. Bu, Türkiye için çok gurur verici. İçeride de her türlü güvenlik tedbirini alıyoruz" dedi.

BİZ NE YAPACAĞIMIZ BİLİYORUZ

KCK'nın çözüm sürecine ilişkin açıklamalarına da değinen Bakan Ala, "Biz açıklamalarla değil, biz ne yapacağımızı biliyoruz, kendimize ait haritamız var. Bizi yönlendirenlerin yönlendirmesiyle değil bizim yönlendirmemizle mesele, çözüm süreci de devam ediyor. Biz ne yapacağımızı, hangi zaman, hangi gün, ne adım atacağımızı biliyoruz. Oradan bir açıklamayla buradan bir açıklamayla değil, bizim açıklamalarımızla yola devam ediyoruz. Siz lütfen ona dikkat kesilin" diye konuştu.

HALK ÇÖZÜM İSTİYOR

Bakan Ala, "Halk da bu meselenin çözülmesini istiyor. Oradaki asayiş problemlerinin de tamamen giderilmesi gerekiyor. Herkesin, vatandaşların taleplerini ve itirazlarını dikkate alarak bölgede bu sürece katkıda bulunması gerekir. Bize, herkes bu anlamda katkıda bulunmalıdır. Biz kimiz? Biz Türkiye'de 77 milyonuz. Bu çözüm sürecini sizler dahil olmak üzere isteyen ve terör sorununun Türkiye'nin gündeminden çıkmasını isteyen, arzu eden insanlar olarak söylüyorum. Biz yönetici olmaktan önce bu ülkenin vatandaşıyız" dedi.

 

İNTERNETHABER

Editör: TE Bilişim