Spor dünyası, hayranları, arkadaşları Michael Schumacher’in geçirdiği kazanın şokunu yaşıyor. 44 yaşındaki Alman pilot, önceki gün yerel saatle 11.07’de Fransız Alpleri’ndeki Meribel’de 14 yaşındaki oğlu Mick ile kayak yaparken kaza geçirdi. Pistten fırlayarak başının sağ tarafını kayalığa çarpan Schumacher, helikopterle Grenoble Hastanesi’ne kaldırıldı. Önceki akşam önce F1 pilotunun hayati tehlikesinin olmadığı, bilincinin açık olduğu haberleri geldi. Ancak ilerleyen saatlerde Schumacher’in hastaneye başından ağır yaralı olarak komada iken getirildiği ve beyin ameliyatı geçirdiği açıklandı. 

DURUMU ÇOK KRİTİK

Doktorları, dün bir basın toplantı yaparak Schumacher’in yaşam mücadelesi verdiğini, şimdilik ikinci bir ameliyata alınmayacağını söyledi. Profesör Jean-Francois Payen, “Durumu olağanüstü ciddi ve halen kritik. Hasta, hipotermi (vücut ısısının normalin altında olması) durumunda tutuluyor. Kafatası içindeki ödemi kontrol altına alıp beyne kan akışını düzenlemeye çalışıyoruz. İkinci bir ameliyat planlamıyoruz. Bir teşhiste bulunmak ve ne olacağını söylemek için henüz çok erken” dedi.

KORUMAYA YARDIMCI OLDU

Doktoru, Schumacher’in kaza sırasında kaskı olduğunu hatırlatarak “İnsanlara kask takmanın ne kadar önemli olduğunu her zaman hatırlatıyoruz. Bu kazayla bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Schumacher eğer kask takmamış olsaydı ölmüştü. Maalesef kaskı tam olarak onu koruyamadı ama çok yardımı oldu” diye ekledi.

BAŞBAKAN: ŞOKE OLDUM

Kazayla büyük şok yaşayan eşi Corinna ve iki çocuğu Schumacher’in yanı başından ayrılmıyor. Angela Merkel’in sözcüsü ise Alman Başbakan’ın kaza haberiyle şoke olduğunu söyledi.

Acemiler için de parkur var

KAZANIN gerçekleştiği Meribel, görüş açısı geniş pistleriyle meşhur. Acemi kayakçılar için açık mavi “Biche” (Reh) pisti ile daha deneyimliler için kırmızı “Chamois” (Gams) parkurları bulunuyor. Schumacher’in kazayı bu iki pistin kesişme noktasında bir viraj sonrasında yaptığı sanılıyor. Yetkililer genellikle çığ riskine karşı pist dışında kayma konusunda uyarı yapıyor. Geçen Noel’den beri Fransız Alpleri’nde 6 kişi yaşamını yitirmişti.

Pistin dışına kayıp çarptı

POLİS kayıtlarında kaza sebebi olarak teknik hatadan bahsedildi. Schumacher’in kayak sporunda da iyi olduğu biliniyor. Kaza sırasında Schumacher’in pistin dışında kaydığı, çok sert ve hızlı bir çarpış yaşadığı söyleniyor. Görgü tanıkları Schumacher’in kaskından kanlar aktığını, kazadan sekiz dakika sonra helikopterli acil yardım ekibinin olay yerine geldiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim