Bodrum İlçesi Göltürkbükü Beldesi’nde asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlarla kaplı Cennet Koyu’na bakan ikinci derecede sit alanındaki yarımadada, Egemen Bağış’ın da villa siparişi olduğu iddia edildi. BirGün’den Deniz Coşan'ın haberine göre ASTAŞ Holding adlı şirkete ait Mandarin Oriental residanslarından birisi, son çıkan ses kayıtlarıyla zor günler geçiren Egemen Bağış’a gidecek.


Bağış’ın villası yaklaşık iki ay sonra kendisine teslim edilecek. Villaların fiyatının 4 milyon doları bulduğu söyleniyor. Astaş Holding, 600 milyon euroluk dev projesi, gündeme geldiği günden itibaren büyük tepki çekti. 600 dönümlük arazide 10 bin zeytin ağacı bulunuyordu. Arazinin Cennet Koyu’na bakan tarafı 2. derece doğal SİT alanı. 600 dönümlük arazide 3. derece arkeolojik SİT alanı da bulunuyor. 2011’de yapımına başlanan inşaatların kabası bitmiş durumda. 2014’te proje tamamlanacak. Turizme tahsisli bu alanda, 98 villa ve 112 rezidans satılacak. Alana 102 odalı bir de otel yapılıyor.


Bodrum’un en güzel koyu sayılan Cennet Koyu’nun yapılaşmaya açılmasına neden olan bitişiğindeki yarımada, geçtiğimiz yıl Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkartılmıştı. ÖİB, yarımadayı 277 milyon liraya TMC Mazıdağı Fosfatları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye satmıştı. Yarımadanın satıldığı şirket TMC Mazıdağı, Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner ile yolsuzluk operasyonunda halka küfür ettiği ortaya çıkarılan Mehmet Cengiz’in ortak şirketi.


BAĞIŞ’IN SİCİLİ KABARIK
Ortaya çıkan bir ses kaydında karşısındaki bir gazeteci ile yaptığı iddia edilen konuşma sonrası muhafazakar kesimin tepkisini çeken Egemen Bağış, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında rüşvet almakla suçlanıyor. Soruşturma savcılığının iddiasına göre eski AB Bakanı Egemen Bağış, İran’lı İşadamı Reza Zerrab’ın rüşvet dağıttığı bakanlardan biri. Bağış’ın Zerrab’dan aldığı rüşvetin 1.5 Milyon Dolar, yani yaklaşık 3 milyon Türk Lirası olduğu ileri sürülüyor. Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, Bağış, rüşveti Zerrab’dan beşer yüz bin dolarlık 3 parti halinde almış. Rüşvetin kılıfı iddiaya göre kimi zaman bir takım elbise, kimi zaman ayakkabı kutusu, kimi zaman da bir çikolata kutusu olmuş.

Editör: TE Bilişim