17 Ara­lık ope­ras­yo­nun­da adı rüş­vet id­di­ala­rı­na ka­rı­şan es­ki Ba­kan Ege­men Ba­ğı­ş’­ın ses kay­dı ya­yın­lan­dı. Ses kay­dın­da­ki id­di­ala­ra gö­re İran­lı işa­da­mı Re­za Zar­rab, Ege­men Ba­ğı­ş’­a Kur­ban Bay­ra­m’­ı ön­ce­si 500 bin do­lar­ gön­de­ri­yor.

Ha­ram­za­de­ler kul­la­nı­cı­sı ta­ra­fın­dan üst üs­te ya­yın­la­nan üç ses kay­dı­nın iki­sin­de Re­za Zar­rab ol­du­ğu id­di­a edi­len ki­şi, ya­nın­da ça­lı­şan Ab­dul­lah Hap­pa­ni­’yi ara­yıp KI­SA/Ege ola­rak kod­la­nan ki­şi­ye 500 bin do­lar­lık bir öde­me ya­pıl­ma­sı ta­li­ma­tı­nı ve­ri­yor. Zar­rab te­le­fon­da öde­me­nin de na­sıl ya­pı­la­ca­ğı­nı en in­ce ay­rın­tı­la­rı­na ka­dar an­la­tı­yor ve bay­ram ön­ce­si faz­la pa­ha­lı ol­ma­yan bir gü­müş­lü­ğün içi­ne çi­ko­la­ta ko­nu­la­rak, pa­ke­ti­ne de pa­ra­nın yer­leş­ti­ril­me­si­ni is­ti­yor. Da­ha ön­ce 500-500 gön­der­di­ği­ni söyleyip Hap­pa­ni­’ye alı­cı­nın kim ol­du­ğu­nu ha­tır­la­tı­yor.

Yar­dım­cı­ma bı­ra­kın

Sar­raf, çi­ko­la­ta ve pa­ra­yı Sa­dı­k’­ın gö­tür­me­si­ni söy­lü­yor, ar­dın­dan Ege­men Ba­ğı­ş’­ı ara­yıp bay­ra­mı­nı kut­lu­yor. Ba­ğış, An­ka­ra­’da ol­du­ğu­nu söy­lü­yor. Bu te­le­fon gö­rüş­me­si­nin ar­dın­dan tes­li­mat için ha­zır­lık ya­pı­lı­yor; an­cak bu sı­ra­da Ege­men Ba­ğış ol­du­ğu id­di­a edi­len ki­şi­den te­le­fon ge­li­yor. Ba­ğış, “Pat­ron apar to­par An­ka­ra­’ya ça­ğır­dı. Bu­ra­dan Bod­ru­m’­a ge­çe­ce­ğiz. Ben Ma­ri­na­’yı gön­de­ri­yo­rum. Onun ha­be­ri var, ona ve­re­bi­li­r” di­yor. Sar­raf an­la­mı­yor, “Ki­me­” di­ye so­ru­yor. Ba­ğış, “5 yıl­dır bi­zim ev­de ça­lı­şan Ma­ri­na var. Ha­be­ri var. Ben şim­di de­dim ki Ma­ri­na­’ya, git Sa­dı­k’­ın ya­nı­na, ben ona söy­le­ye­ce­ği­m” di­ye ce­vap ve­ri­yor. Sar­raf,”ta­mam ta­mam, ben şim­di bil­gi ve­ri­ri­m” de­yin­ce Ba­ğış, “O­na bı­ra­ka­bi­li­r” di­yor. Te­le­fon­da Ba­ğış ay­rı­ca Zar­ra­b’­ın ba­ba­sı­nın vi­ze so­ru­nu­nun çö­zü­lüp çö­zül­me­di­ği­ni so­ru­yor.

Editör: TE Bilişim