Erdoğan'ın Pınarhisar'da yaptığı konuşmada "AK Parti'nin kuruluş planlarını burada yaptık" sözleri, milli görüş cephesinde bir itiraf olarak kabul edildi. Milli Gazete bugün Başbakan Erdoğan'ın o sözlerini alarak "Fazilet'li olamadım" manşetiyle çıktı.

Milli Gazete Erdoğan'ın Pınarhisar cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı bir röportajı yayınlayarak "bölücü olmayacağım" sözlerini vurguladı. Gazete haberinde şu sözlere yer verdi:

ERDOĞAN'DAN TARİHİ İTİRAF

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 yıl önce 4 ay hapis yattığı Pınarhisar günleri ile ilgili tarihi itiraflarda bulundu. Milli Görüş camiasının binbir türlü oyuna maruz kaldığı o günlerde... Bu camia için “kapatmak yetmez, birkaç parçaya ayrılmalı” makaleleri gazete köşelerinden pervasızca neşredilirken... Birlik ve bütünlüğün öneminin artığı o günlerde... Erdoğan yeni partisinin temellerini çoktan atmış... Bugün itiraf etmekte bir sakınca dahi görmüyor.

BİR BÖLEN OLMAYACAĞIM

28 Şubat’ta bir Amerikan-İsrail yapımı olan ve yerli işbirlikçilerince başlatılan karanlık 28 Şubat sürecinde Pınarhisar’da dört ay hapis yatan Erdoğan, kendisine sorulan sorulara hep “Bir bölen olmayacağım.”, “Yeni Bir siyasi parti yok!”, “Ben liderimin emrindeyim.” gibi ifadelerle karşılık vermişti. 

O RÖPORTAJA GÖNDERME


Erdoğan 1999 Pınarhisar: 'Bütünleştirici, birleştirici olmanın gayreti içindeyim.”

Erdoğan’ın o zamanki Yeni Binyıl gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu’nun, Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan’la yaptığı görüşmesinin ardından siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmedeki ifadeleri şöyle idi:

“– Siyasetin tamamen dışında mısınız?

– Ben siyasi faaliyetin dışında değilim. Ama bu faaliyet bir tüzel kişilik ya da parti oluşumu şeklinde değil, bir fikri oluşumun altyapısını hazırlamak şeklinde…

– İmkan olursa partileşmeyecek misiniz?

– Ben Belediye Başkanı iken de hapise girerken ve hapisten çıktıktan sonra da söyledim, bir bölen olmayacağım. Ama hapisten çıktıktan sonra söylediğim gibi bütünleştirici, birleştirici olmanın gayreti içindeyim.”

Editör: TE Bilişim