~~Yükseköğretim Genel Kurulu Üyesi ve Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr. Osman Öztürk, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Prof. Dr. Osman Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hocasıydı.

1944 Tarsus doğumlu Öztürk, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı fakültenin Tarih Bölümü'nde doktorasını tamamladı. Recep Tayyip Erdoğan 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilince başkan danışmanı olan Öztürk, 2011’den bu yana da Başbakanlık Başmüşavirliği görevini yürütüyordu. Prof. Dr. Öztürk 2012 yılında YÖK Genel Kurulu üyeliğine seçilmişti.

ERDOĞAN VE GÜL'ÜN HOCASIYDI!

Hacettepe, Marmara, Sakarya, Dokuz Eylül ve Kırklareli Üniversitelerinde görev alan Öztürk, dünyanın farklı ülkelerinde dersler verdi, uluslararası toplantılara katıldı. Yayımlanmış 15 kitabı, 120 civarında Türkçe-Arapça-İngilizce makale ve tebliği bulunan Öztürk, Arapça, Farsça ve İngilizce biliyordu.

Prof. Dr. Öztürk imam hatip lisesindeyken Erdoğan'ın hocalığını yapmıştı. Ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de manevi hocası olarak biliniyordu.

Prof. Dr. Öztürk, yarın Fatih Cami'nde kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile mezarlığına defnedilecek.

Editör: TE Bilişim