Şimdi bazıları da nedense rahatı görünce farklı bir duruma düştüler. Biz böyle olsun istemezdik, ama bu da oldu maalesef. 

*Maalesef bu bedeli bu çileyi bu insanlara ödettiler. Biz bu zulme hamdolsun son verdik. Tabi o zamanlarda başörtüye 'füruat' (esas değil) diyenler de oldu. Onları da gördük, bunları da yaşadık

*(Din kültürü, Siyer-i Nebi, Kur'an dersleri) Şimdi dersleri okutma noktasında biz zorluk çekiyoruz. Ben şimdi diyorum ki; bize hoca yetiştirin. Hoca bulamıyoruz.

*İmam hatip okullarının, meslek liselerinin kapılarındaki kilitleri biz kaldırdık. Şimdi yeni yeni bazı kutsallar üretiliyor"

 Erdoğan İlim Yayma Vakfının 40.yıl programına katıldı. Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Başbakan'ın yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İlim Yayma Vakfı kurucuları ile çok sayıda davetli katıldı.  Konuşmasında İmam hatibe hazırlık kursuna gittiği günleri anlatan Erdoğan ?İlim Yayma Cemiyeti'nin Vefa'da şuanda yurdun olduğu yerdeki o ahşap binada İmam Hatip'e hazırlık kurslarına gittiğim günleri hatırlıyorum. Ki orda bizden önceki abilerimiz İmam Hatip okudular. Ama biz orada kursu aldık. Ondan sonra da geldik Fatih Çarşamba'daki İmam Hatip'e başladık. Orada okuduk. Orası İstanbul'un tek İmam Hatip okuluydu. Ama şimdi bu sayılar her ilçeye yayılmış her ilçede oluşmuş vaziyette" diye konuştu.  

"O ZAMANLARDA BAŞÖRTÜYE FÜRUAT DİYENLER DE OLDU"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında Bezmialem Vakıf Gureba hastanesinde tedavi gördüğü sürede psikiyatri servisinde yatan ve başörtüsü sebebiyle üniversitede okuyamayan 2 genç kız ile tanıştığını anlatan Erdoğan şöyle konuştu: "Bu ülkede benim gördüğüm o kızlarımızdan çok daha ağır bunalım içerisine girenler oldu. Bunların hesabını kim verecek. Bu ülkeye bu yakışıyor mu? Maalesef bu bedeli bu çileyi bu insanlara ödettiler. Biz bu zulme hamdolsun son verdik. Tabi o zamanlarda başörtüye 'füruat' diyenler de oldu. Onları da gördük, bunları da yaşadık"

"HOCA YETİŞTİRİN, HOCA BULAMIYORUZ "
Seçmeli Din kültürü, Kuran'ı Kerim, Siyeri Nebi gibi dersleri öğretmek üzere öğretmen bulamadıklarını vurgulayan Erdoğan ?Yeni yeni bazı kutsallar üretiliyor, bu kutsalları üretenlere diyorum ki, bunları bi kenara koyun da artık normal, düz orta liselerde seçmeli Din kültürü dersi var Siyer-i Nebi var seçmeli Kur'an dersi var. Bunlar kimin aklına gelirdi. Şimdi dersleri okutma noktasında biz zorluk çekiyoruz. Ben şimdi diyorum ki; bize hoca yetiştirin. Hoca bulamıyoruz" dedi. 

Editör: TE Bilişim