Tuncel'in ifadesi soruşturmanın genişletilmesini sağlayabilir.
Vatan'da yer alan habere göre, 2007 yılında Agos Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma yeniden hız kazandı. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında karara bağlanan ve 20 sanığın çeşitli cezalar aldığı davada bir bölüm ayrılmış ve 6 yıldır devam ediyordu. Soruşturma dosyasını en son devralan Ergenekon savcısı Muammer Akkaş cinayet öncesi dönemi de ele alarak derin bir inceleme yaptı. Cinayet hakkında bilgisi olan yeni isimlere ulaşan Akkaş bu isimlerin özellikle cinayeti azmettirdiği öne sürülen Yasin Hayal ve tetikçi Ogün Samast'ın da yaşadığı Trabzon bölgesinde olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında savcı Muammer Akkaş öncelikle aralarında polis ve jandarmanın da bulunduğu 10 kişinin ifadesini aldı. Gizli ve açık tanık ifadelerine de başvurulan soruşturmada tetikçi Ogün Samast'ın da ifadesi alınmış ama Samast sorulan sorulara cevap vermemişti.
Vereceği isimler soruşturmayı genişletecek
Yeniden hız kazanan soruşturmada ifade verme sırası 10 yıl 5 ay hapis cezası alan tutuklu sanık Erhan Tuncel'e geldi. Kararla birlikte tahliye olan ancak kararın Yargıtay'dan dönmesinin ardından tekrar tutuklanan "Büyük ağabey" lakaplı Tuncel önümüzdeki günlerde tutuklu bulunduğu cezaevinden savcı karşısına getirilecek. Şüpheli sıfatıyla ifade verecek olan Tuncel'e tüm bildiklerini anlatmasını isteyecek olan savcı Akkaş'ın soruşturmayı Tuncel'in vereceği isimlere göre genişleteceği öğrenildi.
'Silahlı terör örgütü yöneticisi olma, tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme' suçundan beraatine karar verilen Erhan Tuncel 24 Ekim 2004'te McDonalds'ın bombalanması olayına ilişkin ise 10,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 17 Ocak 2012'de verilen kararla birlikte tahliye edilen Tuncel hakkında Yargıtay tarafından bozulan davanın ilk duruşmasında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Duruşmaya katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan Tuncel 38 gün sonra polis tarafından yakalanarak mahkeme karşısına çıkarılmış ve tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilişim