Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 27 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede soğuk hava etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 27, Ağrı'da 25, Kars'ta 24, Ardahan'da 19, Erzincan'da 16 ve Iğdır'da 15 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 10, Kars ve Ardahan 5, Erzurum'da 6, Iğdır'da 9 ve Erzincan'da 1 derece tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle bölgedeki birçok ilde ev, iş yerlerinin çatılarında buz sarkıtları oluştu. Belediye ve karayolları ekiplerince, başlatılan kar ve buzla mücadele çalışmaları ise aralıksız şekilde sürdürülüyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 18, Erzurum'da 11, Iğdır'da 8, Ardahan'da 6, Kars'ta 4, kayak merkezlerinde ise Konaklı 65, Palandöken'de 65 ve Cıbıltepe'de 45 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede yoğun şekilde don ve buzlanma görüleceğini, özellikle sürücülere yollarda dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Eğimin fazla olduğu mevkilerde çığ tehlikesinin bulunduğuna dikkat çeken yetkililer, gece ve sabah saatlerinde sis görüleceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim