Faruk Bal'ın katılmadığı, Ankara 1. Aile Mahkemesindeki duruşmaya, Döndü Akkaşoğlu Bal ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, Döndü Akkaşoğlu Bal, "Boşanmak istiyorum, eşim beni ihmal etti, destek olmadı. Çocuklarımın velayetinin de bana verilmesini istiyorum" dedi.
 

ÇOCUKLARIN VELAYETİ ANNEYE

Davayı kabul eden Hakim Zeynep Öksüzoğlu, Faruk Bal ile Döndü Akkaşoğlu Bal'ın "evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı" gerekçesiyle boşanmalarına karar verdi.

Hakim Öksüzoğlu, çiftin çocukları F.B. Bal ile M.B. Bal'ın velayetlerinin anneye verilmesine hükmetti. Boşanmaya neden olan olaylarda her iki eşin de eşit derecede kusurlu olduğuna karar veren mahkeme, tazminat taleplerini reddetti.

MHP'Lİ BAL AYLIK 7 BİN LİRA NAFAKA ÖDEYECEK

Mahkeme ayrıca, Faruk Bal'ın aylık toplam 7 bin lira nafaka ödemesine karar verdi.
 

''ÜZGÜN DEĞİLİM''

Duruşma sonunda gazetecilere açıklama yapan Döndü Akkaşoğlu Bal, şunları kaydetti:
"Yüce mahkeme iade-i itibarda bulundu, çocukların velayetinin anneye verilmesine karar verdi. Çocuklarımın üzerine müşterek gayrimenkullerin verilmesi benim mücadelemdi. Şu gün itibariyle intifa hakkı, oturma hakkı bizde kalmak şartıyla çocuklarımın adına gayrimenkullerin verilmesi kabul edildi. Bu süreç yorucuydu. Ama bir annenin vereceği kutsal bir süreçti, doğru bir süreçti."

Kendisinin MHP'nin bir parçası olarak gördüğünü ifade eden Akkaşoğlu Bal, MHP'yi incitecek cümlelerden hassasiyetle çekindiğini söyledi.

"Üzgün değilim, çünkü 20 yıldır maskeli hayatlar yaşanmıştı" diyen Akkaşoğlu Bal, "Siyasetçi bir eşi taşıdım. Zamanının çoğunu eviyle geçiremeyen bir babaydı. Süreç bizi yordu. 20 yıllık eşini tanıyamayan Faruk beyin bizi boşanma davası sürecinde koyduğu yer çok sorundu" diye konuştu.

MHP'Lİ VEKİL KORUMA KARARI ALDIRMIŞTI

Eski Devlet Bakanı, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal’ın, boşanma davaları süren eşi Döndü Bal için, “Karım beni tehdit ediyor, bana her an zarar verebilir” diyerek mahkemeden koruma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Editör: TE Bilişim