Pelican Eğitim Vakfı'na (Pelican Educational Foundation) bağlı Kenilworth Bilim ve Teknoloji Okulu'na öceki gün düzenlenen baskında FBI'ın bazı dosyalara el konulduğu ileri sürüldü. Bir süre içeride kalan 10 kadar FBI görevlisi, baraberinde bazı kutularla dışarı çıktı. Ellerindeki kutuları kamyona yükleyen FBI görevlileri daha sonra araçlarına binerek uzaklaştı. 
 
FBI sözcüsü olayı doğrularken, konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmazken, konunun kamu güvenliğini ilgilendiren bir mesele olmadığını söylemekle yetindi. Okul yetkilileri ise yaşanan durumu FBI'ın ziyareti olarak nitelendirdi. 
 
Öte yandan yapılan baskının ardından okulda eğitime ara verildiği yönündeki iddiaların da doğru olmadığı ve okulun eğitime devam ettiği öğrenildi.
 
Cemaate bağlı olarak faaliyet gösteren söz konusu sözleşmeli okul, devlete ait olmayan kuruluşlar tarafından yönetilen devlet okulları olarak biliniyor. Pelican Eğitim Kuruluşu da 2009 yılında Kenilworth Lisesi’ni yönetme yetkisini aldı ve adını Kenilworth Bilim ve Teknoloji Sözleşmeli Okulu olarak değiştirdi. Daha önce kötü yönetilmesi nedeniyle eyalet sıralamasında en gerilere düşen okul, yönetimin cemaate geçmesinin ardından başarı sıralamasında ilk sıralara yükselimişti. Bu başarısı nedeniyle de geçtiğimiz hafta okulun cemaatle olan sözleşmesi 2019 yılına kadar uzatılmıştı.
 

 

 

AMERİKA'DA YAŞAYAN AKSİYON YAZARI DA OLAYI DOĞRULADI
 
Bu arada cemaatin yayın organlarından olan Aksiyon Dergisi'nin Amerika'da bulunan yazarı Senih Kartal da olayı doğruladı. Kartal, söz konusu durumun bir baskın olmadığını belirterek, konunun yapılan incelemenin ardından önümüzdeki günlerde aydınlanacağını söyledi.
 
Senih Kartal, twitter hesabından şu ayrıntılara yer verdi;


Editör: TE Bilişim