aşbakan Erdoğan ile Fethullah Gülen arasındaki söz düellosu sürüyor. Erdoğan'ın bize şamar atmak istiyorlar sözlerine, Gülen cephesinden açıklama geldi. Gülen, Herkul.org'ta yayınlanan sohbetinde, AK Parti'yi işaret ederek "liyakati olmayanlara değer verdiğimiz için asıl şamarı biz yiyoruz" diye konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, Rusya dönüşü cemaat için dershaneler üzerinden kendilerine şaman atmak istediğini söylemişti. İşte bu sözlerin ardından Fethullah Gülen cephesinden günler sonra açıklama geldi.

 

"MÜDAFA EDECEKSİNİZ...."

 

Sohbetlerin yayınlandığı Herkul.org'ta Fethullah Gülen'in konuyla ilgili konuşmasının tam metni yayınlandı. İşte Gülen'in açıklamaları;

 

"Doğru ve makul olanda ısrar etmek lazım. Doğruda ısrar etmemek, batıla meyletmek demektir. "Yıkalım bu okulları, batıl bu", "açılımı durduralım, batıl bu.." Allah hesabını sorar. Sana ait bir şey değil ki, emanet bu! Buna karşı alakasız kalamazsınız; bu, Hakka karşı alakasız kalma demektir; müdafaa edeceksiniz bunu, üslubunuzdan taviz vermeden mutlaka müdafaa edeceksiniz.."

 

"HİÇ KİMSEYE YAPMADIĞIMIZ ŞEYLERİ YAPTIK..."

 

"Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz azap çekmektir' diyor Hazreti Pir. Birinin o ölçüde sevgiye, takdire tayine, desteklenmeye hakkı yoksa şayet, siz o mevzuda aşırı gittiğinizden dolayı, Allah "onların hakkı o kadar değildi" diye sizi tokatlayabilir. Ben yediğim tokatları bundan biliyorum. Şimdiye kadar hiç kimseye yapmadığımız şeyleri yaptık;

 

"ŞAMARI BİZ YİYORUZ..."

 

'Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz azap çekmektir'. Allah tarafından tokat yiyorum, Allah affetsin. Zira kameti kıymetinin üstünde, o ölçüde liyakatı olmayan değer atfetme mevzuu hakikati alt üst etme demektir. Kader "öyle değil bu mesele; alın siz ağzınızın payını" dedi ve bize tokat üstüne tokat indirdi. Şamarı başkası değil, biz yiyoruz."

Editör: TE Bilişim