İSTANBUL'da FETÖ'ye himmet operasyonu başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında örgüte finansman sağladıkları gerekçesiyle 55 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında iş adamlarının da olduğu zanlıların FETÖ adına yasa dışı himmet topladıkları ve bavullar ile milyonlarca lira para taşıdıkları öne sürülüyor.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah erken saatlerde önceden belirlenen 57 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. 85 polis ekibinin katıldığı operasyonda aramaların devam ettiği ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığı bildirildi. Ayrıca gizli iletişim yazılımı ByLock kullandıkları belirlenen şüphelilerden 9'unun ise yurt dışında oldukları tespit edildi.

 

YASA DIŞI HİMMET PARASI TOPLADILAR

 

üphelilerin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına düzenli aralıklarla himmet parası topladıkları, örgüte finans desteği sağladıkları ve bavullar içerisinde terör örgütüne para taşıdıkları belirlendi. İçi para dolu bavulların ise ABD, Uganda ve Kazakistan'a götürüldüğü belirtildi. Bavulların yurt dışına çıkarılması için Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı'nda görevli olan örgüt mensuplarından yardım alındığı da tespit edilen bilgiler arasında yer alıyor.

 

İŞ ADAMLARININ İSİMLERİ

 

Hakkında yakalama kararı verilen iş adamları Hakan G., Abdullah Yıldırım D., Ferhat E., Gürkan Z. ve Saffet Ö. olduğu öğrenildi. Şüphelilerin 10 Temmuz 2014 tarihinde Atatürk Havalimanı'ndan 48 kg ağırlığında 5 bavul ile Tanzanya'ya çıkış yaptıkları, 14 Temmuz 2014'te de 18 kg ağırlığındaki 1 çanta ile dönüş yaptıkları ortaya çıktı.

 

34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Emniyet Müdürü Ömer Kumlu'nun koordinesinde devam eden operasyonda şu ana kadar 34 kişi gözaltına alındı. 55 adresteki arama çalışmalarının ise halen devam ettiği öğrenildi. Aralarında iş adamlarının da olduğu gözaltına alınan isimler listesi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Editör: TE Bilişim