CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu Diyarbakır'da başlayan sokak eylemleri nedeniyle ailesiyle birlikte şehri terk ettiği iddiasına yanıt verdi.

ENSARİOĞLU AİLESİ DİYARBAKIR'DAN KAÇTI MI?

Sosyal medyada gündeme gelen "Ensarioğlu ailesiyle birlikte Diyarbakır'dan kaçtı" iddiasına sert tepki gösteren AK Parti'li vekil ortada bir itibarsızlaştırma ve kara propaganda çabası olduğunu savundu. Diyarbakır'ı terk ettiği iddiasını kesin bir dille red eden Ensarioğlu "Ne ben ne ailem Diyarbakır'ı terketmiş değil. Böyle bir şey sözkonusu olamaz" dedi.


"Büyük bir kirlilik ve sosyal medaya üzerinden büyük bir kara prapoganda var. Benim IŞİD için ne düşündüğüm terör örgütü deyip demediğimi herkes biliyor. IŞİD insanlık düşmanı küresel bir tehdittir ve bertaraf edilmelidir. Sadece Kürtlere değil insanlığa karşı suç işlemiş bir örgüttür IŞİD. Ben IŞİD'e sıcak bakan bir sayasi partinin üyesi de olmam. Ne ben ne ailem Diyarbakır'ı terketmiş değil. Böyle bir şey sözkonusu olamaz"
 

"KOBANİ BÜTÜN KÜRTLERİN ŞEREFİ VE NAMUSUDUR"

"Kobani'nin düşmesi bütün Kürtler için şeref namus meselesidir. Bu öfkemizi ve duyarlılığımızı dile getireceğiz elbette. Ama bu tepkimizi gösterirken bölgeyi ateşe vermek ya da bayrak yakmak, Hüda Par ile karşı karşıya gelmek gibi eylemler Kobani'den daha büyük tehikeye kapı açar. "

Editör: TE Bilişim