Gezi Parkı direnişinin 2'nci yıldönümünde güvenlik önlemleri Taksim meydan ve Gezi Parkı'nda yoğunlaştı. Polis, sabah saatlerinde Gezi Parkını yaya girişlerine kapattı. 

POLİS TARAFINDAN UYANDIRILMANIN ŞAŞKINLIĞINI YAŞADILAR
Geceden kalıp banklarda uyuyanlar da polisler tarafından uyandırılıp parktan uzaklaştırıldı. Parkın sivillerden arındırıldığı sırada Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan'la polisler arasında gerginlik yaşandı. Şencan kısa süreli gözaltına alındı. 

POLİS TOKADI
Sivil giyimli polisler Emre Şencan'ın etrafını çevirdi. İçeriği anlaşılamayan diyalog sırasında polislerden biri Şencan'ın çenesine sert bir tokat darbesi vurdu. 

CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜ ÇEKTİĞİ GEREKÇESİYLE
Daha sonra yere yatmaya zorlanan Şencan'la polisler arasındaki diyalogtan cep telefonuyla görüntü çektiği için gözaltına alındığı anlaşıldı. Polisler, bu kişinin haberci kimliğini açıklamadığını söyledi. Şencan'ın polisler arasında parktan çıkarıldığı sırada diyaloglar da sürdü. 

AMERİKA'YA MI SÖYLEYECEKSİN  
Şencan, kendini yumruklayan polisin ismini sordu. O polis de Amerika'ya mı söyleyeceksin, Fetullah Gülen'e mi söylettireceksin   diye çıkıştı. Parktan uzaklaştırılan Şencan'ın daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim